İlçeye bağlı Gencek köyü Çayağzı mahallesinde yaşayan Gülfidan Korkmaz, yıllardır hayalini kurduğu ticaret hayatına, 65 yaşında KOSGEB’in vermiş olduğu destekle ‘Gülüş’ün Yeri Etli Ekmek ve Gözleme Salonu’ adında açtığı işletme ile kavuştu. Geçen yıl Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla ilçemize bağlı Gencek köyü Çayağzı mahallesinde etli ekmek ve gözleme salonu açan Gülfidan Korkmaz, ilerleyen yaşına rağmen hayalinden vazgeçmeyerek, mücadelesini sürdürüyor.

65 YAŞINDAKİ KORKMAZ, ŞEHİT AİLELERİ VE KİMSESİZLERDEN ÜCRET ALMIYOR
Hayalini kurduğu işyerinde, şehit aileleri ve kimsesizlerden yemek ücretini almadan bir hayalini daha gerçekleştirdiğini ifade eden Gülfidan Korkmaz, “Bu günlere kadar kahraman şehitlerimiz, her zaman vatanımız için görevlerini canlarıyla ödediler. Bizlere düşen de, onların emanetlerine sahip çıkmaktır. Ben de kendi imkanlarımla onlara böyle bir destek vermeyi düşündüm.” dedi. 

“İŞYERİNİ AÇMADAN ÖNCE YAŞIMDAN DOLAYI ‘ZOR OLUR, YAPAMAZSIN’ DİYENLER OLDU” 
Yıllardır köyünde böyle bir işletme açmak istediğini ancak sonunda kavuştuğunu belirten Korkmaz, şöyle konuştu: “Yılllardır köyümde yapmak istediğim ancak gerçekleştiremediğim hayalimi sonunda kavuşmaktan dolayı mutluyum. İşyerini açmadan önce akrabam ve yakınlarım iyiliğimi düşünerek, ‘Zor olur, yapamazsın’ demişlerdi ama ben kararlıydım ve vazgeçmedim. 
Çok şükür işyerini hizmete sunduktan sonra yakınlarımız, köyden ve çevre ilçelerden vatandaşlarımız işyerimize geldiler ve memnun kaldılar. Bir diğer hayalim de işletmenin ufak tefek eksiklikleri var, onları da tamamladıktan sonra Umre ve Hac görevlerini yerine getirip, evlatlarıma güzel bir iş imkanı sağlamaktır” dedi. 

Din Görevlisi oğlu ve gelininin de destek olduklarını anlatan Korkmaz, “Kış döneminde oğlum ve gelinim yardımcı oluyor. Yaz aylarında da birkaç kişiye iş imkanı sağlamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.
turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber