Durağan’da 100 yıldır devam eden yağmur duası geleneği bu yılda ilçe Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. 

Durağan ilçesine bağlı Ulupınar köyünde vatandaşlar yaz aylarının başladığı bu aylarda yağmur duası yaparak bereketli bir yaz geçirebilmek için dua ediyorlar. Yaklaşık 100 yıldır devam eden gelenek bu yılda yine yoğun katılımla gerçekleşti. Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’ın da katıldığı etkinlikte eller hep birlikte semaya açılarak dualar edildi. Yapılan dua ile birlikte bölgeye bereketin geleceğine inanan köylüler yıllar önce sadece bir kere bu duanın yapılmadığını ve o yıl yaz aylarının kuraklık içerisinde geçtiğini söylediler. Her yıl Mayıs ayında yaptıkları bu etkinlikle bir geleneği de yaşatmayı amaçladıklarını söyleyen köy halkı, gelenek sayesinde komşularıyla ve dostlarıyla aynı sofrayı paylaşma fırsatı yakaladıklarını ifade ettiler.

Ulupınar köyünde düzenlenen etkinlik yapılan duaların ardından kavurma, pilav, keşkek, helva ve ayran ikramı ile son buldu.

Editör: Vitrin Haber