18 Mayıs Kırım Tatar Sürgünü’nün yıl dönümünde Türk milliyetçisi iş insanı İbrahim Murat Gündüz, tarihe, Türklüğe ve insanlığa dair sarsıcı bir mesaj verdi: “Bu sürgün, sadece bir halkın değil, Türk dünyasının yüreğine atılan zehirdir.”

Kırım Tatarları Türk’tür: Kimliğimizi Tartışmaya Açmak Düşmanlıktır

Adanalı iş insanı ve Türk milliyetçiliğiyle tanınan İbrahim Murat Gündüz, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü’nün 81. yıl dönümünde yaptığı açıklamada net konuştu:

“Kırım Tatarları bizim kardeşimiz değil, bizatihi bizim kendimizdir. Onları Türk kabul etmeyen, tarihi ya bilmiyordur ya da Türk’e düşmandır. Altın Orda’dan Osmanlı’ya, camilerinden mutfaklarına, dillerinden mezar taşlarına kadar bu millet Türk’tür ve ebediyen Türk kalacaktır.”

Nesli tükenmekte olan Angora tavşanları emin ellerde
Nesli tükenmekte olan Angora tavşanları emin ellerde
İçeriği Görüntüle

Tarih Yalanı: Topluca İhanet Ettiler Mi?

Gündüz, Stalin’in 1944’te verdiği sürgün emrini “ırkçı ve emperyalist bir tertip” olarak tanımlarken, Sovyetlerin “toplu ihanet” yalanına da sert çıktı:

“Bir halkın tamamını sürmek, açlıktan öldürmek, köle gibi çalıştırmak hangi hukukla, hangi vicdanla açıklanabilir? O günkü Sovyetler ne kadar zalimse, bugün bu ihaneti görmezden gelenler de o kadar suskun cellattır.”

Gerçek Neydi?

Gündüz, akademik kaynaklara da dayandırarak Kırım Tatarlarının büyük kısmının Nazi Almanyası ile işbirliği yapmadığını, aksine birçok Tatar’ın Sovyet ordusunda savaşırken öldüğünü belirtti:

“Tarihçi Alan Fisher, Brian Williams, Greta Uehling gibi isimler açıkça söylüyor: Bu bir kolektif cezalandırma ve etnik temizliktir. Kadınlar, yaşlılar, çocuklar; kış ortasında vagonlara tıkılıp açlıktan telef oldular.”

Neden Türkiye Sahiplenmeli?

İbrahim Murat Gündüz, Kırım Tatarları ile Türkiye arasındaki bağların sadece akrabalık olmadığını, bir kader birliği olduğunu hatırlattı:

● Kırım Hanlığı Osmanlı’nın sancağıydı.

● Anadolu’nun dört bir yanında Kırım göçmenleri yaşıyor.

● Dinleri, dilleri, kültürleri Türk’tür.

● Türkiye’de 5 milyondan fazla Kırım Tatarı kökenli vatandaş vardır.

“Bu topraklarda dua eden her Türk, o sürgün vagonlarındaki insanların feryadını yüreğinde duymalıdır. Tarih bize şunu öğretmiştir: Türk, Türk’ten başkasına güvenemez.”

2014 İlhakı: Tarih Tekerrür Etmesin

Gündüz, 2014 yılında Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesini ise açık bir işgal olarak değerlendirdi ve şöyle dedi:

“Sadece tanklarla değil, dilin, dinin, kimliğin üzerine çöken bir işgal var. Kırım Tatar gençleri bugün hâlâ baskı görüyor, camiler gözetleniyor, insanlar fişleniyor. 1944’ün ruhu tekrar hortlamış durumda.”

Gündüz’den Mesaj: “Türk’ün Sustukça Unutulduğu Coğrafyada, Bizim Sesimiz Ateş Gibi Yankılanacak”

İbrahim Murat Gündüz açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bugün eğer biz susarsak, yarın Kırım’daki Türk unutulur, sonra Kerkük, sonra Urumçi, sonra Tebriz… Biz Türk milliyetçileri olarak, mazlumun, mağdurun, ama özellikle Türk’ün sesi olmak zorundayız. Kırım Tatarları Türk’tür! Tarihin en karanlık gecesine atılmış bir millettir ama biz o gecenin ortasında Bozkurt’un uluyuşunu duyuracağız.”

HABER ÖZETİ:

● Kırım Tatarları, Kıpçak kökenli, Osmanlı ile bağlı, Türk diline ve İslam kültürüne sahip kadim bir Türk halkıdır.

● 18 Mayıs 1944’te Stalin’in emriyle yaklaşık 200.000 kişi sürgün edildi.

● Türkiye’de yaklaşık 5 milyon Kırım Tatarı kökenli vatandaş bulunmaktadır.

● İbrahim Murat Gündüz, “Kırım Tatarları Türk’tür ve onların mücadelesi bizim davamızdır” diyerek net bir milliyetçi duruş sergilemiştir. #KırımTatarları #18Mayıs1944 #KırımTürktür
#İbrahimMuratGündüz

https://evosangels.com/devlet-i-ebed-muddet-turk-milletinin-varligi-ve-gelecegi/

https://evosangels.com/hayattan-ibrahim-murat-gunduz-is-dunyasinda-attigi-adimlar-ile-dikkatleri-h355086/

https://ibrahimmuratgunduz.org/

Advertorial

Editör: Özge Newstanıtım
Bu Bir İlandır