İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Hamsilos Tabiat Parkına girişlerin ücretli hale getirilmesi ile ilgili verilen tepkilere yetkililerin sessiz kaldıklarını belirterek, bu duruma tepki gösteren tüm Sinopluların, Hamsilos Tabiat Parkına girişlerin yeniden ücretsiz hale getirilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

Şanlan; “Akliman Hamsilos yolunun kapatılması ile ilgili Sinop halkı her türlü yasal tepkiyi, refleksi göstermektedir. Protesto yürüyüşleri düzenlemektedir. Buradan yetkililere şunu söylemek istiyoruz. Sonuç alınana kadar yasal ve hukuki mücadelemiz devam edecektir.
Ne yazık ki resmî kurumlardan ikna edici çözüm amaçlı hiç bir açıklama gelmemektedir. Karadeniz'in kutup yıldızı olan ilimizin insanı milli hassasiyetleri yüksek yasalara, hukuka ve devletimize bağlı mutlu bir insan yapısına sahiptir. Sinoplu olmaktan ve Sinop'ta yaşamaktan gurur duyan bir vatandaş olarak belirtmek isterim ki siyasi görüş, ideolojik ve etnik ayrım gözetmeksizin halkımızın geneli Akliman Hamsilos gezi ve piknik alanı yolunun, ücretsiz olarak giriş çıkışa açık olmasını talep ediyor. Kulak ardı edilecek, geçiştirilecek, bir kaç günlük tepkiden sonra alışacağımız, kabulleneceğimiz bir durum olduğunu hiç kimse düşünmesin. 
Devletimizin kurumlarına ve makamlarına olan güvenimizin sarsılmadan devam etmesi için, ciddi adımlar görmek istiyoruz. Abalı köyü sakinlerinin ve Sinop halkının beklentisi İlimizin mülkiye amiri olan valilik makamından konuya müdahale ederek halkımızın haklı talebine çözüm bulmasıdır” dedi. 

Editör: Vitrin Haber