SİYAD tarafından oluşturulan Sinop Çalışma Gurubu Genel Başkan Adnan Çeliker başkanlığında Vira Otel'de ilk toplantısını yaptı. Bundan böyle hizmet alanının sadece gurbette yaşayan Sinoplulara değil, ata toprağı memlekette yaşayan Sinopluları da kapsayacağını belirten Genel Başkan Adnan Çeliker, bu yönüyle Sinop'ta önemli çalışmalara imza atacaklarını dile getirdi. 

SİYAD BİR OKUL OLMUŞTUR
Çeliker: "1989 yılında bir avuç Sinop aşığı insanın dikmiş olduğu çınarımız Sinop İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği, bu gün İstanbul'da faaliyet gösteren Sinop tüm derneklerinin eğitim yuvası olmuş, İstanbul Avrupa yakasında halen faaliyet gösteren SİNDEF ve daha nice derneklerin kurucularını içinden çıkartmış köklü bir gelenek ve görenek okulu olmuştur. Şu anda 15 şubemiz var. Ama bizimle organik bağı olmayan ama birlikte çalıştığımız 40-50 tane köy ve ilçe derneğimiz var. İnşallah biz kongrede verdiğimiz sözü yerine getireceğiz ve organik bağı olmayan derneklerin hepsini SİYAD çatısı altında toplamaya çalışacağız. 

Kuruluşunu İstanbul Kadıköy ilçesinde yapan derneğimiz, SİNDEFle aralarında yazılı olmayan protokol gereği Anadolu yakasında 14 (ilçelerde) şube ve 1 Genel Merkez Yönetimiyle faaliyetlerini yürütmekte. Derneğimiz, İstanbul Anadolu yakasında gurbette yaşayan 200 bin Sinoplu hemşehrimiz yararına başta kültür, spor, eğitim ve sosyal sorumluluk projeleriyle hizmet gayreti içindedir. Derneğimiz kurulduğu günden bu güne hep eksikliğini hissettiğimiz konu için Bugün 18 Temmuz 2020 tarihinde değerli arkadaşlarımızın katılımıyla, içinden çıkıp geldiğimiz ve İstanbul'da gurur ile taşıdığımız Sinopluluğumuzun ahde vefası olarak Sinop'ta Sinoplu hemşehrilerimizle birlikte neler yapabileceğimizi düşünmeye ve sizlerle istişare etmeye geldik" dedi.

SİNOP'A HEP İSTANBUL'DAN BAKTIK. AMA ARTIK SİNOP'TAYIZ
Çeliker sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler, İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimiz güzel şehrimiz Sinop'a İstanbul'dan baktık hep. Doğru, güzel ve sürdürülebilir, kalıcı hizmetler yapma gayretinde olduk. Göremediğimiz eksikler de olmuştur yıllar içerisinde. İşte bu eksikliklerden birini gidermek niyetiyle buradayız. Sinop'a Sinop'tan bakacak ve farklı konuları görüp ortak aklı işleterek uyumlu bir çalışma sergileyecek Sinop özelinde bir Çalışma Grubu'na ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. İşte bu büyük eksikliği bugün arkadaşlarımızla gidermeye bir adım daha yaklaştığımızı düşünüyoruz. Sinop'un İstanbul'daki sesi SİYAD'ın tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz.
 
SİYAD-Sinop Çalışma Grubunu kurmuş bulunuyoruz. Bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarında ilkleri yapan, uygulayan örnek bir kurum olan derneğimiz SİYAD Sinop'ta da inşallah değerli arkadaşlarımızın emekleriyle hizmet alanını Sinop'ta yaşayan hemşehrilerimize de sunacak. Hep birlikte daha güçlü bir Sinop ve SİYAD'ı inşa edeceğiz. Yönetim olarak buna yürekten inanıyoruz. SİYAD-Sinop Çalışma Grubumuz Sinop'a, Sinoplulara ve SİYAD'a hayırlı olsun"

SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker, çalışma gurubu ile yapılan toplantı sonucunda SİYAD olarak Sinop'ta temsilcilik açma kararı aldıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber