Sinop'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Hamsilos Tabiat Parkının özelleştirilererek girişlerin ücretli hale getirilmesine tepki gösteren çok sayıda Sinoplu, protesto eylemi yaptı. Sosyal medya üzerinde örgütlenen vatandaşlar araçlarla konvoy halinde klakson çalarak Su Ürünleri Fakültesinin bulunduğu alana geldi. Burada toplanan vatandaşlar geniş güvenlik önlemi altında giriş kapısının konuşlandırıldığı alana kadar yürüdü. 

Grup adına konuşan Tuncay Üstün, yapılanın yanlış olduğunu ve bu yanlıştan dönülmesi geektiğini söyledi. Üstün: "Son yıllarda turizm merkezi olan Sinop'umuza gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Hamsilos Tabiat Parkının ranta kurban edilmesi Sinop'un vicdanını derinden yaralamıştır. Tüm Sinoplu hemşirelerimizle bugün burada yerel ve genel siyasetçilerimizin ve aynı zamanda konuyla ilgili yetkililerimizin bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için gerekli girişimlerde bulunmasını talep ediyoruz. Bu mücadelemiz hukuki mecralarda da devam edecektir. Bize haklı davamızda yalnız bırakan yerel siyasetçi ve yöneticilerimize olan kırgınlığımızı da ayrıca belirtmek istiyoruz. Kimse unutmasın ki Sinoplu, kentine her daim geçmişte olduğu gibi gelecekte de sahip çıkmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler hiç bir STK'ya ait değil, bu memleketin evlatlarıyız" dedi.

Geniş güvenlik önleminin alındığı protesto eylemi, olaysız şekilde sona erdi. 

Hamsilos Tabiat Parkı, Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğünce pazarlık usulü ihaleye çıkartılarak beş yıl süreli olarak bir şahsa verilmişti. 

Editör: Vitrin Haber