Soma'da meydana gelen maden ocağı faciasında ölü sayısı 282'ye çıkarken, maden işçileri arasında bulunan ve kimliği açıklanan Sinoplulardan ölenlerin sayısı ise 4'e yükseldi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısının 282'ye yükseldiğini söyledi. Cenazelerin 196'ı ailelerine teslim edildi.

Soma'da yaşanan felaket tüm ülkenin yüreğini yakarken, Sinop'ta da bazı ocaklara ateş düştü. Maden ocağına ekmek parası için Ayancık ilçesinden giden işçilerden kötü haberler geliyor. Ölen işçilerden kimliği açıklanan Sinoplu işçi sayısı 4'e yükseldi. Cenazelerden birinin ailesine teslim edildiği öğrenildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Maden faciasında hayatını kaybeden ve kimlikleri açıklanan Sİnoplu madenciler şöyle; Ayancık Çamyayla köyü nüfusuna kayıtlı Kader Yıldırım (34) (Cenazesi teslim alındı), Fındıklı köyü nüfusuna kayıtlı Ali Yüksel (38), Söküçayırı köyü nüfusuna kayıtlı Yıldırım Güney (37). Bu arada Çaybaşı köyü nüfusuna kayıtlı Cemal Yıldız'ın (19) ise halen maden alanında olduğu söyleniyor.





Editör: Vitrin Haber