ASİDER, Sinoplu gurbetçilerin Avrupa'dan Sinop'a direkt uçuş talebi için çalışmalarını sürdürüyor.  Bu kapsamda ASİDER Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal ile ASİDER yöneticileri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Sinop Havalimanı Müdürü Cemal Uzuner, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, Vitrinhaber Gazetesi Kurucusu Gazeteci Serhat Özşahin ve Türkiye Otelciler Dernekleri Federasyonu (TUROFED) Sinop İl Temsilcisi Ali Yılmaz'ı ziyaret etti. 

Oldukça samımı bir ortamda gerçekleştirilen ziyaretler sırasında Avrupa'da yaşayan Sinopluların uçuşlarla ilgili yaşadıkları sıkıntılar dile getirildi. 

Konuyu sonuna kadar desteklediklerini belirten CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, direkt uçuşların Sinoplu gurbetçiler için büyük önem taşıdığını, bu konuda her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi. 

Türkiye Otelciler Dernekleri Federasyonu (TUROFED) Sinop İl Temsilcisi Ali Yılmaz'da yaptığı açıklamada, direkt uçuşların başlamasının Sinop turizmi için büyük katkı sağlayacağına inandıklarını, kendilerinin de konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Daha öncede Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun,  gurbetçilerin talebine ilk kulak veren ve ilk somut adımı atan Sinop Ticaret ve Sanayi (STSO) Başkanı Salim Akbaş ile Türk Hava Yolları (THY) Sinop Satış Müdürü Dr. Ramazan Bingül'ü makamlarında ziyaret ettiklerini hatırlatan ASİDER Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal, gurbetçilerin bu noktada tüm ilgililerin ilgisini beklediğini hatırlattı. 

Avrupa'da 120 bini aşkın Sinoplu gurbetçinin yaşadığını kaydeden ASİDER Başkan Yardımcısı Ünal: "Avrupa'da yaşayan Sinoplu gurbetçi sayısı 120 bini aşıyor. Buna ek olarak bize en yakın Kastamonulular ve Samsun Bafralılar da bundan istifade edeceklerdir" dedi. 
Sinop'ta 200'e yakın çalışanı ve modern yapısıyla Sinop Havalimanının direkt uçuşlar için uygun olduğunu kaydeden Ünal, Sinop'un uluslararası uçuşlara açılması ve havalimanında gümrük işlemlerinin başlatılması için personel görevlendirmesi sonrası sıkıntının çözülebileceğini kaydetti. 

Ziyaretlere: ASİDER Genel Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal, Post Gazetesi Kuzey Almanya Temsilcisi ve ASİDER Genel Başkan Yardımcısı Gazeteci Erdal Altuntaş, Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Delmenhorst İl Başkanı Tamer Sert, ASİDER Avusturya Vorarlberg Başkanı Hasan Ünal, ASİDER üyesi Selamet Altuntaş katıldı.

Editör: Vitrin Haber