Sinop genelinde geçimini balıkçılıkla sağlayan yaklaşık 2 bin 500 balıkçı Sinop Belediyesi tarafından düzenlenen törenle balık av yeni sezona 'merhaba' dedi. Av yasağının bitmesiyle 450 balıkçı teknesi dualarla Karadeniz'e uğurlandı. 

HABEŞ KAPTANA PLAKET
İskele Meydanında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sinop Limanını dolduran ve Türk Bayrakları ile süslenen balıkçı teknelerinde İstiklal Marşı ardından klaksonlar çalındı. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, günün anısına Sinop'un en yaşlı balıkçısı namı diğer Habeş Kaptan lakaplı Şükrü Gümüş'e plaket takdim etti. 

Törende Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekilli Barış Karadeniz, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Sinop Vali Yardımcısı Murat Girgin ve Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer birer konuşma yaptı. 

Konuşmalar ardından Murat İlkılıç konseriyle devam eden program sırasında AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve CHP Sinop Milletvekili arış Karadeniz'in karşılıklı oynaması büyük alkış aldı. Etkinlikte dua eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, sezonun kazasız ve bereketli geçmesini diledi. Törene katılanlar duaya 'amin' diyerek eşlik etti. Düzenlenen törenin ardından İskeleye geçen protokol alkışlarla sezonun açılış kurdelesini kesti. Bu sırada balıkçı tekneleri klakson çalarak ve işaret fişeği atarak coşkularını ifade etti. Daha sonra balıkçı tekneleri limanlar ayrılarak Karadeniz'e açıldı. Balıkçıları aileleri ve yüzlerce vatandaş alkışlarla uğurladı. 

Editör: Vitrin Haber