Dün akşam saatlerinde Erfelek isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle Sinop'ta kentin büyük bölümünde sular kesildi. Yapılan tamirat  ve hatta suyun verilmesi ardından, yüksek basınç nedeniyle hatta tekrar patlak meydana geldi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, suyun hatta bir kaç saat içerisinde verileceğirni belirterek, ancak kente ulaşmasının saat 21:00'i bulabileceğini söyledi. 

Barış Ayhan açıklamasında: "Dün akşam saatlerinde Mertoğlu köyünün altında, Muhsunlu mevkisinde bir arıza gerçekleşti. Arızayı tamir ettik. Tabi su borunun içerisinde sürekli su olduğu için borunun 4'te 3'ünde bir yarık vardı. Su değmeyen erlerin kaynağını yaptık, dışarıdan tamir takımıyla kapladık ve suyu verdik. Su vermemiz ardından yüksek basınçtan dolayı aynı basınçtan tekrar patlama yaptı. Arkadaşlarımız onu gidermeye çalışıyor. Bir saate kadar tamir işimiz tamamlanacak. Fakat Muhsunlu'dan buraya kadar hattımız boş. İçerisinde su yok. Borunun suyla dolması ve musluklardan akması 21:00'da bulacak" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber