Sinop’ta öğle saatlerinde başlayan fırtına maddi hasara yol açtı, şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına, bazı binaların çatılarını uçururken, çatılardan düşen malzemeler araçlara da zarar verdi. Yerinden sökülen ağaçların bazıları araçların üzerine devrildi. 

Bu arada Kureyfest etkinliğinin yapıldığı Akliman'daki konser alanında da fırtına nedeni ile hasar meydana geldi. Sahne fırtınadan dolayı zarar gördü. Kefevi mahallesinde bir ağaç park halindeki otomobilin üzerine devrildi, Hamsi yolunda devrilen bir ağaç da yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Meydankapı Mahallesi'nde ise emniyet lojmanları önünde bulunan ağaç fırtına sebebiyle yola devrildi. Polis ekipleri yolu bir süre trafiğe kapattı, ağaç bulunduğu yerden belediye ekiplerince kaldırıldı.

Korucuk Mahallesi'nde de rüzgar bir evin çatısını uçurdu. Aynı mahallede bazı elektik telleri koptu.  Fırtına nedeniyle bazı bölgelerde de elektrik kesintisi yaşandı. 

1 KİŞİ BOĞULDU, BOTLA AÇILAN 4 KİŞİ AÇIĞA SÜRÜKLENDİ
Aşırı dalgalardan dolayı, Karakum’da bir kişi boğularak hayatını kaybetti. Kentin güney sahillerinde ise 4 kişi botla açığa sürüklendi. Açığa sürüklenenleri sahil güvenlik ve deniz polisi ekipleri kurtardı. Kurtarılanlar hastaneye sevk edildi. Rüzgar şehirde devam eden 4 günlük müzik festivalini de etkiledi. Festival alanında çadırlarını kuranlar zor anlar yaşadı. Çadırların uçması, güvenlik bariyerlerinin devrilmesi korkulu anlar yaşattı.  

METEOROLOJİ UYARI YAYINLADI
Bu arada Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'de bir uyarı yayınladı. Uyarıda: "Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinde batı ve kuzey batılı yönlerden esen rüzgarın Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgar yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.  

Editör: Vitrin Haber