Sinop'ta din görevlilerini temsil eden STK temsilcileri, din görevlileri hakkında bir sosyal paylaşım sitesindeki paylaşıma yazdığı yorum ile ilgili Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Sinop İl Temsilcisi Turizmci Ali Yılmaz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Aralarında Diyanet-Sen Sinop Merkez ilce Temsilcisi Şahin Köstek, Önder İmam-Hatipliler Derneği Sinop Başkanı İsmail Aksoy, Sinop Din Görevlileri Dernek Başkanı Yakup Aracı, Sinop Kur’an Kursları Dernek Başkanı Rafet Arslan'nın bulunduğu STK başkanları suç duyurusu ardından Sinop Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

HAKARETLER KABUL EDİLEMEZ
Diyanet-Sen Sinop Temsilcisi Şahin Köstek tarafından okunan ortak basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: “Malumunuz son zamanlarda dine hakaret etmek için din görevlilerine hakaret eden durumlarla çok karşılaşır olduk. Daha önce söz konusu durumlarla ilgili basın açıklamalarında bulunduk. Ancak Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız Ramazan ayının ilk Cuma hutbesinde değinmiş olduğu konularla ilgili kur’anın emri olduğu halde bazı kişi ve kurumlar tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve personeline hakaretlerde bulunulmuştur. Yerelde de TUROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Sinop il temsilcisi turizmci Ali Yılmaz’da bu hakaret furyasına katılarak bir sosyal paylaşıma yaptığı yorumda 'Homo arıyorlarsa Kuran kurslarına baksınlar. Alayı sapık' gibi ifadelerle diyanet mensuplarına ve dini değerlere hakaretlerde bulunmuştur. Söz konusu hakaretler yerel basında da yer alarak tepkilere neden olmuştur.
 
Anılan paylaşımda geçen ifadeleri aynı zamanda din görevlisi olan STK temsilcileri olarak İslam dinini benimseyen bizlerin ve bu dine inanların kabul etmesi mümkün değildir.

Kaldı ki bu ifadeler ile ilgili yerel gazetelerde de çeşitli haberler yapılmış ve olay sadece Facebook sayfasındaki paylaşımla kalmamış, tüm yöre halkı tarafından duyulan bir hal almıştır. Öte yandan burada bulunan STK temsilcileri olan bizlere din görevlileri tarafından bu paylaşımlar ile ilgili yoğun şikâyetler gelmiştir. Bu bağlamda herkese açık bir sosyal medya hesabında ve yerel basında yer alan ifadeler Türk toplumunda bulunan Müslüman kitlenin hissiyatına zarar vermekte, alenen dini değerler ve din görevlileri aşağılanmakta, kamu güvenliğine zarar verecek şekilde kişileri provoke etmektedir.

Bu tür hakaretleri kabul etmemiz veya sessiz kalmamız asla düşünülemez.
 
Şikayet konusu eylemleri gerçekleştiren kişi hakkında soruşturma yapılarak, cezalandırılması için ülke olarak hassas bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde Savcılığımıza başvurma zorunluluğu hâsıl olmuştur. 

Söz konusu kişi ile ilgili  Sinop Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumuzu belirterek olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. Söz yüce Türk adaletinindir” dedi.

ALİ YILMAZ: HADDİ AŞAN BİR YORUM OLDU. ÖZÜR DİLİYORUM
TUROFED Sinop İl Temsilcisi Ali Yılmaz ise açıklamasında din görevlilerinden özür diledi. Ali Yılmaz: "Ben bir yorum yaptım. Haddini aşan bir yorum oldu ve o gün o yorumu kaldırdım. Genel olarak suçladığım için özür diliyorum. Bu gün sosyal medyada din ile ilgili sapıkça bazı yorumlar çıkıyor. Benim asıl tepkim onlara. Ancak dediğim gibi haddi aşan bir yorumdu. Kaldı ki bende eşcinselliğe onlar kadar karşıyım. Ben din görevlilerinden özür diliyorum" dedi.  

Editör: Vitrin Haber