Sinop’ta, bir şehit ailesi ve 2 gaziye düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Sinop Valiliği ve Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir şehit ailesi ve 2 gazi için Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreni düzenlendi. Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Önder Güzel Konferans Salonunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Şehit J. Asb. Üçvş. Şenel Ağıl, Gazi Jandarma Uzm. Çvş. Murat Batı ve Gazi Polis Memuru Ferit Levent Özdemir’in özgeçmişleri okunması ile devam eden törende bir konuşma yapan Vali Erol Karaömeroğlu, bu anlamlı programın bir parçası olmaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi. Karaömeroğlu; “Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün korunmasına, devletimizin yüceltilmesine üstün gayretleri ve fedakârlıklarıyla katkıda bulunan gazilerimiz ile vatan ve mukaddesat uğrunda canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin yakınlarına 'Devlet Övünç Madalyaları' ile 'Beratlarını’ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına tevcih etmek üzere sizlerle bir arada olmaktan ve gururunuza ortak olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. 

Üzerinde yaşadığımız coğrafya tarih boyunca hep istiklal mücadelelerine sahne oldu. Anadolu’muzu şehitlerimizin kanlarıyla, Gazilerimizin fedakârlıklarıyla vatan edindik,  yurt edindik, edinmeye de devam ediyoruz. Șehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sayesinde bin yıldır aynı toprağın üzerinde yaşayabiliyor, aynı pınarlardan su içebiliyor, göklerde dalgalanan bayrağımızı gururla seyredebiliyoruz” dedi. 

Büyük davaların, büyük zaferlerin, büyük hedeflerin ardında büyük kahramanların olduğunu belirten Karaömeroğlu sözlerine şöyle devam etti; “Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve 15 Temmuz'da şehit olan, gazilikle şereflenen kardeşlerimiz bu büyük davanın günümüzdeki sancaktarlarıdır. Şehit olan kahramanlarımızı uğruna can verdikleri al bayrağa sarıp cennete uğurladık. Şüphesiz ki kaybın acısı büyüktür, ama karşılığı Allah katında en büyük ödül ve mükâfat olan cennetle müjdelenmek ve Peygamber Efendimize komşu olmaktır. Rabbim şehitlerimizden razı olsun. Değerli ailelerine, eşlerine, evlatlarına sabır dilerken, her an devletimizin, milletimizin yanlarında olduğunu, şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sonsuza kadar sahip çıkacağımızı belirtmek istiyorum. Bu kutlu davada gazilik payesiyle müşerref olan kardeşlerimiz de dünyadaki en yüce makama ulaşmışlardır. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiklerini toprağa veren, yaralanarak gazi olan her kardeşim bilsin ki, Türk Milleti ve Türk Devleti daima onların yanındadır. 

Aramızda bulunan kahramanlarımız, kahramanlarımızın değerli eşleri, evlatları anne ve babaları, sizler bizim en değerli varlıklarımızsınız. Bugün vatanımız için, milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli kahramanların, ailelerinin ve hepimizin gurur günüdür.

Bu program vesilesi ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile ebediyete irtihal etmiş tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun.

Cumhurbaşkanımız adına sizlere tevcih edeceğimiz madalya ve beratları kabul ederken, devletimizin ve milletimizin sizlere duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığın bir nişanesi olarak kabul ediniz. Devlet Övünç Madalyası devletimizin ve milletimizin sizlere olan vefa borcunu, minnetini nesiller boyunca hatırlatacak bir semboldür. Çocuklarınız ve torunlarınız madalyaları şeref nişanesi olarak gelecek kuşaklara aktaracak, gurur duyacaklardır.”

Daha sonra Şehit J. Asb. Üçvş. Şenel Ağıl, Gazi Jandarma Uzm. Çvş. Murat Batı ve Gazi Polis Memuru Ferit Levent Özdemir’in özgeçmişlerinin okunması ardından Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratları takdim edilerek protokol üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi. Törene Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Vali Yardımcısı V. Orhan Gazi Karakaş, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Başakçı, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürü Melih Keleş, kurum müdürleri, şehit ve gazi aileleri katıldı.

Editör: Vitrin Haber