Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya genelinde görülen koronavirüsün Türkiye’de de yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında tüm camilerde bulunan tesbihler toplanarak, cemaatin kendi tespihlerini kullanmaları istendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının tavsiyesi doğrultusunda harekete geçen Sinop il müftülüğü camilerde cemaatin ortak kullanımına sunulan tesbihleri toplattı.

Cuma hutbesinde yine koronovirüs konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. Vatandaşlar, tokalaşma, kucaklaşma gibi davranışlardan kaçınmaları yönünde uyarıldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığının tavsiyesi doğrultusunda İl genelindeki tüm camilerde tesbihleri toplattıklarını belirten Çelik, "Herkesin kullandığı tespihlere virüs bulaşabilir endişesiyle bu kararı aldık. Cemaatimizi hijyen açısından tesbihlerini evden getirmeleri yönünde bilgilendirdik. Eğer tesbih yoksa parmaklarını tesbih olarak kullanabilirler." dedi.

Cemaati abdestlerini de evlerinde almaları yönünde bilgilendirdiklerini anlatan Çelik, 65 yaş üstü hasta, kronik rahatsızlığı ve ateşi olanlara da evlerinde namaz kılmalarını tavsiye ettiklerini belirtti. Çelik; "Buralarda kullanılan lavabolar umuma açık olduğundan hastalık ve virüs kapılma ihtimali çok yüksek. Müftülük olarak camilere gelen cemaatimizin hastalık ve virüslere bulaşmadan sağlıklı şekilde ibadet yapmaları için elimizden geldiği kadar gayret etmeye çalışıyoruz. Bunun dışında 65 yaş üstü hasta, kronik rahatsızlığı ve ateşi olanlara da evlerinde namaz kılmalarını tavsiye ediyoruz."

Editör: Vitrin Haber