İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sinop Şubesi, Azerbaycan ile Ermenistan arasında on yıllardır devam eden ve 27 Eylül’de yeniden çatışmaya dönüşen Dağlık Karabağ krizinde Bakü’ye destek konvoyu düzenledi.

‘Gardaşlık Zamanı’ sloganıyla gerçekleşen konvoy eski otogar mevkiinden başladı. Sinop Motor Sporları Kulübü (TMF) üyelerinin de motosikletleriyle katıldığı konvoy sırasında vatandaşlar Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla klaksonlarını çalarak Azerbaycan askerine destek verdi. Kentte yaşayan bazı Azerbaycanlı vatandaşların da katıldığı etkinlik Sinoplulardan büyük ilgi gördü. Bir çok vatandaş konvoya alkışlarla destek verdi.

Konvoya katılan araçlar, eski otogar alanından çıkarak, emniyet kavşağı, Sakarya Caddesi, Uğur Mumcu Meydanı, Valilik önü, İmam Hatip Ortaokulu, Okullar Caddesi ve Batur Caddesini takiple tekrar eski otogar alanına ulaşarak turunu tamamladı.  

Ermenistan’ın uluslararası hukuku çiğneyerek Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini söyleyen İHH Sinop Şube Başkanı Cemalettin Koca, uluslararası toplumu Dağlık Karabağ meselesinde duyarlı olmaya çağırdı.

Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirten Genç İHH Sinop Başkanı Kamil Can ise, tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya çağırdı.

Editör: Vitrin Haber