Bakan Yıldız, katıldığı bir televizyon programında Sinop nükleer santrali ile ilgili soruları yanıtladı. Sinop''a yapılması planlanan ikinci nükleer santral projesiyle ilgili son durumun ne olduğunun sorulması üzerine Yıldız, "Bugün Çin''de bir heyetimiz bulunuyor. Başka ülkelerde de var. Oradan buraya gelen heyetler de var" dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop''a yapılması planlanan nükleer santralle ilgili şunları söyledi; "Daha önce bir ülkenin daha önde olduğunu belirtmiştim. Bu açıklamalarımızdan sonra diğer ülke ve firmalar daha da hızlandı ve rekabete katıldı. Bu ülkemizin çıkarına olan bir şey. Bugün Çin''de bir heyetimiz bulunuyor.  
Başka ülkelerde de var. Oradan buraya gelen heyetler de var. 4 ülke arasından, Kanada şu anda bu yarışta biraz daha geride kaldı. Hazine garantisiyle alakalı bizim şart koştuğumuz ''Türkiye artık eski Türkiye değil, Türkiye artık gelişen bir ekonomiye sahip ve Türkiye büyüdü. O yüzden hazine garantisi bu tür projelere vermiyor'' dediğimiz zaman, onlar tereddüt etti.

Tereddütleri Türkiye''den değil, kendi finansman yapılarından kaynaklanıyor. O yüzden yarışın gerisinde kaldılar.Japonya, Güney Kore ve Çin''de birinin diğerinden önde olduğu durumlar var. Ama bu durum ay ay değişiyor. Bir ay Güney Kore, bir ay Japonya önde olabiliyor. Rekabetin doyum noktasına ulaştığı an biz sonucu açıklayacağız.

Bunu biz de en kısa zamanda açıklamak istiyoruz. Çünkü Türkiye Fukuşima ile kaybettiği zamanı mutlaka telafi etmek zorunda. 

Editör: Vitrin Haber