Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, ağaçların bulunduğu alanda yüzeyin tamamen beton ile kaplanmasına ve ağaçların çevresinin yine betonla çevrilerek bank yapılmasına tepki gösterdi.

Yapılan betonlama ile ağaçların hava ve suyla temasının tamamen kesildiğini belirterek eline aldığı çekiçle beton kalıpları kırmaya başlayan Hale Oğuz'a görevlilerin ikna çabaları da engel olamadı.

Bu sırada Hale Oğuz ile görevliler arasında yaşanan ilginç diyalog ise kameraya yansıdı. 

YAPTIĞIN AYIP. BİZ DE BURANIN EVLADIYIZ

Alanda görevli bir işçi, "Yaptığın ayıp. Biz bir haftadır buraları yapacağız diye uğraş veriyoruz. Yaptığına bak. Yazık günahtır. Zamanında hem bakım yapmıyorsunuz, şimdi de ağaç korumak diyorsunuz. Ağacını al o zaman evine götür. Biz de buranın evladıyız. Biz güzelleştirmeye çalışıyoruz. Sen köstek oluyorsun. Senin yaptığın gerçekten çok ayıp" diyerek Oğuz'a tepki gösterdi. 

SEN BURANIN ÇOCUĞUYSAN KENDİNİ AĞACA BAĞLASAYDIN, YAPTIRMASAYDIN

Hale Oğuz'da, "Ben haklıyım. Bu konuda rapor var. Ağacın tacı kadar toprak olması gerekir. Ağacıma dokundurtmam. Sen buranın çocuğu isen kendini ağaca bağlasaydın, bunu yaptırtmasaydın. Benim yaptığım ayıpsa, sizin yaptığınız vicdansızlık" dedi. Oğuz uyarılara rağmen kalıpları kırmaya devam etti. 

VALİ OLAY YERİNE GELDİ

Bu arada Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu'da bölgeye gelerek inceleme yaptı ve firma yetkilisine beton bankların ağaçlardan geriye çekilerek açık alanların genişletilmesini istedi. Müteahhit firma görevlisi ise ağaçların kök boğazının daha aşağıda olduğunu söylemesi üzerine Vali Karaömeroğlu, "Ağaç güzellik veriyor zaten, hiç ağaçsız park olur mu? Bu kadar beton olmaz. Daha geniş yapın, geniş alan bırakın" diyerek tartışmaya son noktayı koydu.

Editör: Vitrin Haber