İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Buna göre, 34 il emniyet müdürü merkeze alınırken, 24 il emniyet müdürü ile 2 daire başkanının yeri değiştirildi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre 34 il emniyet müdürü merkeze alınırken, 24 il emniyet müdürü ile 2 daire başkanının yeri değiştirildi. İlk ataması yapılan il emniyet müdürü sayısı ise 37 oldu. İçişleri Bakanı onayıyla ise Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki 24 daire başkanı merkeze alınırken, ilk ataması yapılan daire başkanı sayısı ise 31 oldu.

Kararnameye göre; Sinop Emniyet Müdürlüğü görevine Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Ercan Dağdeviren getirildi. Yaklaşık 2,5 yıldır Sinop'ta görev yapan İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ise Polis Başmüfettişliğine atandı.  

Ercan Dağdeviren, 1969 yılında Kırşehir ili Kaman İlçesi Benzer Köyünde doğdu.İlk ve ortaokulu memleketinde bitirdikten sonra 1983 yılında Polis Koleji’ne girdi.

VEKALETEN BALIKESİR'E ATANMIŞTI
15 Temmuz'da Erzincan POMEM Müdürlüğü görevinden vekaleten Balıkesir Emniyet Müdürlüğü görevine atanmış ve o tarihten bu yana Balıkesir ilinde İl Emniyet Müdürlüğü görevini vekaleten yürütüyordu. 

ULUSAL BASININ GÜNDEMİ OLDU
Bir dönem yazdığı şiir kitabı ile gündeme gelen Dağdeviren son olarak, Balıkesir'de 15 Temmuz Darbe girişimi ardından gerçekleştirilen operasyonlar sırasında polis kumanyaların da eksiklik yaşanınca polis evine verdiği talimat vermiş ve personel tek tek aranarak siparişle yemek götürülmüştü. İlk başta olayı şaka zanneden, ardından da en çok kebap ve iskender siparişi veren polisler, sosyal medya üzerinden de müdür Ercan Dağdeviren'e teşekkür etmiş ve bu olay ulusal basında büyük yer bulmuştu.

Sinop'un yeni İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, sosyal medya hesabından paylaştığı şiirlerle de mesaj veriyor. Ercan Dağdeviren 15 Temmuz Darbe Girişi ardından "Küçük hesap içinde olanların hedef ve akıbetini başkaları belirler" paylaşımını yapan Dağdeviren, kendi yazdığı 'Yeter ki yalan sevme' adlı kitabında yer alan 'Hainlere' adlı şiirini paylaştı. 

ERCAN DAĞDEVİREN KİMDİR?
Ercan Dağdeviren, 1969 yılında Kırşehir ili Kaman İlçesi Benzer Köyünde doğdu.İlk ve ortaokulu memleketinde bitirdikten sonra 1983 yılında Polis Koleji’ne girdi.

1987 de Polis Kolejinden 1991 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra Elazığ Fırat Üniversitesinde Yüksek lisansını yaptı. Sırasıyla Ankara, Elazığ, Antalya ve Zonguldak illerinde görev yaptı. 1998-2001 yılları arasında Paris, UNESCO’da bulunan Türk temsilciliğine Güvenlik Ataşesi olarak görev yaptı.

İlk şiir Kitabı olan Düşünce isimli şiir kitabını 2011 yılında yayınladı.

Dağdeviren, evli ve 2 kız 1 erkek 3 çocuk babası
.
Editör: Vitrin Haber