Japonya'da bulunan Sinop heyeti Tokyo'dan Osaka kentine geçti. 

Nükleer santralleri gezmek ve santraller hakkında bilgi almak üzere Japonya'ya giden Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerinin yöneticileri çalışmalarını sürdürüyor. 

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Çankırı ve Kastamonu ilerinden yöneticiler ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) görevlilerinden oluşan heyetin Japonya'da gerçekleştirdikleri nükleer gezi sürüyor. 

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde çeşitli temaslarda bulunan ve ardından Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç ile bir araya gelen heyet, Tokyo Ticaret Ateşeliğinde düzenlenen bir toplantıya da katıldı. Sinop heyeti ayrıca Japonya'da Nükleer Güç konulu sunuma da katılarak bilgi aldı. Tokyo'nun gezilmesi gereken bir çok bölgesini de görme imkanı bulan heyet, burada ki Türklerle de görüştü.

Heyet ayrıca bazı nükleer santralleri de gezdi. Önceki gün akşam saatlerinde hızlı trenle Tokyo'dan hareket ederek, ülkenin en büyük adası olan Honşu'nun Kansai Bölgesi'nde yer alan Osaka kentine giden heyet, burada nükleer sanral similatörünü inceledi. Nükleer sunuma katılan heyete japonya'nın Naka vilayeti Tokai kasabasında kurulu iki ana üniteden (reaktör) oluşan nükleer tesis hakkında bilgiler verildi.
Editör: Vitrin Haber