Her yıl olduğu gibi bu yıl da Valilik Meydanında gerçekleştirilen demokrasi nöbeti çok sayıda Sinoplunun katılımla başladı.

Bayraklarla süslenen alanda toplanan Sinoplular ellerdeki bayraklarla birlikte ‘Şehitler Ölmez, Türkiye Geçilmez” sloganları attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “Ezanları susturup, bayrakları indirmek isteyenler milletin düşmanları 15 Temmuz gecesi adeta bu millete ikinci Sevr’i dayatmak için yine harekete geçtiler. Yine millete tuzak kurdular. Yine büyük bir ihanet şebekesi ihanetleriyle Türkiye’ye ve 1071’den bu yana bu topraklarda özgürce yaşayan milletimize tuzak kurup esir etmeye köleleştirmeye çalıştılar. Ancak 15 Temmuz’da umduklarını bulamadılar. Malazgirt’te başlayan kutlu yolculuğu durdurmak isteyen bu FETÖ’cü ihanet şebekesi 15 Temmuz’da bu milletin yüreğindeki cesareti bu milletin kalbindeki vatan aşkını bu milletin yüreğindeki imanı hesap edemedi” dedi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ise konuşmasında, "Bastığımız toprağın altında milyonlarca şehidin yattığını farkındayız. ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altında binlere kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun incitme yazıktır atanı. Verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı’ şuuruyla hainlere karşı göğsünü siper eden kardeşlerimiz 5 yıl önce 251 şehit verdi. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor 2196 gazimize de şükranlarımı sunuyorum. Yurdumuz parçalanmadıysa Suriye, Irak, Libya ve benzeri ülkeler gibi olmadıysak önce Rabb'imizin inayet, sonra şehit ve gazilerimizin yıkıcı ve bölücü teröre karşı mücadelesi vesilesiyledir” diye konuştu.

Sinevizyon gösterilerinin gerçekleştiği etkinlikte Cmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Sesleniş konuşması da naklen verildi. Yoğun bir programla gerçekleşen etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan şiir dinletisi ise büyük ilgi gördü. 

Editör: Vitrin Haber