Toplam 6 federasyondan oluşan ve 130 derneğe hitap eden Sinop Dernekler Konfederasyonu (SİNKON) ilk olağan kongresini Pendik Green Park'ta büyük bir katılımla gerçekleştirdi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede delegeler tek tek tanıtıldı. 

Divan kurulunun oluşması ardından AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve SİNKON Genel Başkanı Bahattin Demircan birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalar ardından 240 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen seçimlerde, kongreye tek liste olarak giren konfederasyonun Kurucu Başkanı Bahattin Demircan güven tazeleyerek seçilen ilk genel başkan oldu. 
Kongreye katılım sağlayan herkese teşekkür eden SİNKON Genel Başkanı Bahattin Demircan, hep birlikte büyük işler başaracaklarını söyledi. 

SİNOP İÇİN ANLAMLI VE FAYDALI HİZMETLER YAPACAĞIZ
Birlik ve beraberlik mesajı veren Demircan: "Yönetim ve istişare kurulu olmak üzere toplam yüz kişinin görev aldığı yönetim kurulumuzun vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu büyük aile bundan sonra ki süreçte İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Ankara ve Trakya bölgesinde kurulan derneklere de hitap edecek kucaklayacak güçlü bir STK olacaktır. Ülkemizin gelişmesinde doğduğumuz yerleri unutmadan, doyduğumuz yerlerde var gücümüzle çalışmaya mücadele etmeye devam edeceğiz. Kongremize Sinop’tan, Ankara’dan, Kocaeli’den ve İstanbul’un değişik ilçelerinden kongremize katılım sağlayan tüm misafirler ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalarla adımızdan sıkça söz ettirmeyi, anlamlı ve faydalı hizmetlerle gündemde kalmayı kendimize borç biliyoruz. Hemşehrilerimizin yüreğine dokunarak gönül kırgınlıklarını tamir edecek, birlik ve beraberliğin tek simgesi olacağız inşallah. Anadolu ve Avrupa yakasında söz sahibi olan bir STK olmak en büyük hedefimizdir. Kongremize katılım sağlayan tüm gönül dostlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

KATILIM ÜST SEVİYEDE OLDU
Kongreye: 22. dönem Sinop Milletvekili Cahit Can, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Sinop İl Kültür Turizm Müdürü Hikmet Tosun, TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp, SİNDEF Kurucu Başkanı ve PERDER Genel Başkanı Ramazan Ulu, ASİLDER Genel Başkanı Kenan Güllü ve yönetimi, İş Adamı Yusuf Özer, Sinop Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Coşkun ve Başkan Yardımcısı Kamil Kökçü, KOTSİAD Genel Başkanı Meral Artuç, KOTSİAD Gebze Şube Başkanı Leyla Toltar, KOTSİAD Gebze Onursal Başkanı Bişar Yaman, Nihat Tatlı ve yönetim kurulu üyeleri, Karadeniz Konfederasyonu Genel Başkanı Sıtkı Ada, Samsun Dernekler Federasyonu Başkan vekili Mustafa Çavuş, Sivas Vadi Federasyonu Başkanı Yücel Aydın, Teşkilatlanma Başkanı Sümmani Bektaş ve Kadın Kolları Başkanı  Ayşe Can, Pendik Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Öztürk ve Yönetimi, Durağan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Maviş, Dikmen Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Remzi Ay, Nur Bakan, Metin Çay, Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özgür, Farabi Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Hikmet Yaşar, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pendik ilçe Başkanı Yüksel Cebe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Öğretim Görevlisi Bahri Olgun, Sinop Eğitim Vakfı Anadolu Yakası Şube Başkanı Hüseyin Çakar, Kadosan Oto Sanayi Sitesi Başkanı Erdal Boyacı, Türkeli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayşe Özdemir, AK Parti Türkeli Kadın Kolları Başkanı Saime Demir, Darıca eski Belediye Başkan Yardımcısı Olcay Ulus ile çok sayıda Sinoplu STK temsilcisi, gazeteciler ve çok sayıda Sinop gönüllüsü katıldı. 
Editör: Vitrin Haber