Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Sinoplu Uzman Onbaşı Bahattin Dolma (25), askeri uçakla Sinop Havalimanı'na getirildi. 

Hizan ilçesine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Nazar bölgesinde ormanlık alana gizlenen bir grup PKK'lı terörist akşam saatlerinde askeri aracın geçişi sırasında roketatar ve uzun namlulu silahlarla araca ateş açtı. Saldırıya askerler anında karşılık verirken, çıkan çatışmada Uzman Onbaşı Bahattin Dolma şehit oldu, 1 korucu da yaralandı.

Şehit için ilk askeri tören görev yaptığı Bitlis'te gerçekleştirildi. Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutan Vekili Albay Taner Dinç Yürek başta olmak üzere ilin protokolü, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. 

Eşinin asker kıyafeti giyerek törene katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Büşra Dolma'yı, kadın askerler teselli etmeye çalıştı. Eşinin tabutuna sarılarak fotoğrafını öpen Dolma, gözyaşlarını tutamazken, duygulu anlar yaşandı. İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi'nin dua okumasının ardından şehidin cenazesi memleketi Sinop'a uğurlandı.


AĞLARSAM KIZAR BANA, HİÇ BİR KADIN AĞLAMASIN!
Askeri kargo uçağıyla öğle saatlerinde Sinop'a getirilen şehit Uzman Onbaşı Bahattin Dolma'nın eşi de aynı uçaktan indi. Acılı eş Büşra Dolma'nın feryadı yürekleri dağladı. Büşra Dolma'nın; "Gece 11:30'da evime ateş düştü. Allah o şerefsizleri ıslah etsin. Benden başka şehit ailesi olmasın. Ağlamıyorum. Vatan sa olsun. Benim kocam arkadaşının kolunda can verdi. Başkasının çocuğu öksüz kalmasın. Hiç bir kadın ağlamasın. Gece 11:30'da kapıma dayandılar. Meğerse kocamın acısını bana vereceklermiş. Askerim vatan sağ olsun. Ama Bahattin Dolma son olsun. Başka şehit olmasın. Kimse ağlamasın bana kızan sonra. O dik durdu bende dik duracağım" sözleri herkesi ağlattı. 

Şehidi, Sinop Valisi Kemal Cirit, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, 24. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş karşıladı. 

Şehit Uzman Onbaşı Bahattin Dolma son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Dikmen ilçesine götürüldü. 



 
Editör: Vitrin Haber