Sinop İl Genel Meclisi Ağustos ayı 5. ve son oturumu Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu başkanlığında yapıldı. 

Oturumda 35 maddelik gündemin son 11 maddesi görüşüldü. Böylelikle son oturumla birlikte gündem maddelerinin 31'i görüşürken, son 4 madde bir sonraki aya havale edildi. 

Oturumlarda görüşülen maddelerin çoğunluğunu meclis üyeleri tarafından meclise sunulan önergeler oluşturdu. Önergeler görüşülerek gerekli çalışmaların yapılması için ilgili komisyonlara havale edildi.
Bu arada gündem maddeleri arasında yer alan köylere pazar yeri kurulmasına yönelik verilen önergede görüşüldü. Sinop merkez ilçe köy sınırlarında uygun olan yerlerin tespit edilerek, sadece köyde yaşayan vatandaşların satış yapabilecekleri pazar yerlerinin oluşturulabilmesi için gerekli araştırma ve çalışmanın yapılması talebine ilişkin önerge oylanarak kabul edildi. 

HEM KÖYLÜ, HEM ŞEHİRLİ KAZANACAK
Konuyla ilgili bilgi veren Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, kurulacak pazar yerleriyle birlikte köylü vatandaşların kendi ürettikleri organik ürünleri satabileceklerini belirterek, bunun köylerin ekonomik kalkınmasına fayda sağlayacağını, ayrıca kentte yaşayan vatandaşların da organik besinlere erişiminin kolaylaşacağını söyledi. Yakup Üçüncüoğlu: "Seçim döneminde köylerimize verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmek için çalışıyoruz

Bu konu seçim döneminde merkez ilçe köylerimize meclis üyesi adaylarımızla taahhüdümüzdü. Biz bu pazar yerlerini yol boylarına planlıyoruz. Mesela Erfelek ve Ayancık yolu ile Lala gibi belli yol güzergahlarına pazar yerlerini kurmayı düşünüyoruz

15 KÖYE BİR PAZAR YERİ
Köylerimizi yaklaşık 15'erli gruplar halinde birleştirerek, toplu pazar yerlerinde yetiştirdikleri ürünleri satmalarını sağlayacağız. Çevre köyler bir araya gelecek, sadece organik ürün satacaklar. Bu pazar yerlerine yakın başka pazar yerleri kurulmasına müsaade edilmeyecek. Bu köylerimiz, köylü vatandaşlarımız için önemli bir ekonomik katkı sağlayacak. Ayrıca vatandaşımızın organik besinlere erişimi kolaylaşacak. İlk elden ürünlerini daha uygun fiyatla alabilecek" dedi.

Editör: Vitrin Haber