Türk Kızılayı Sinop Şubesi olağan genel kurulu Sinop Kültür Merkezinde büyük bir katılımla yapıldı. Genel kurul; Aralık ayında eski yönetimin görevden alınarak genel merkezce atamayla Şube Başkanlığına getirilen Kemal Albayrak'ın açılış konuşmasıyla başladı. 

Divanın teşekkülü ile başlayan genel kurul İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulmasıyla devam etti. Divan başkanlığını Sinop eski Milletvekili Cengiz Tokmak'ın gerçekleştirdiği genel kurulda 2016-2017 ve 2018 yıllarına ait faaliyet, gelir-gider ve denetçi raporları okunarak oylandı. 

METİN OKTAY FINDIK İTİRAZ ETTİ
Gündemin diğer maddelerinin görüşülmesi ardından Kemal Albayrak ve karşısına aday olarak çıkan Metin Oktay Fındık divana listelerini sundu. Listelerin okunması ardından Kemal Albayrak'ın listesinde denetçi olarak bulunan iki kişinin tüzük gereği en az 6 aylık üye olması gerekirken, bu isimlerin yeni üye olanlardan seçildiğini belirten Metin Oktay Fındık listenin geçersiz olduğunu belirterek itirazda bulundu, ancak itirazı kabul edilmedi. Bu sırada salonda hareketli anlar yaşandı.

Seçimlerde 254 üye oy kullanırken, oyların 139'unu alan mevcut başkan Kemal Albayrak tekrar başkanlığa seçildi. Metin Oktay Fındoık ise 115 oyda kaldı. 

BU BİR HİZMET YARIŞIDIR
Albarak Sinop Kızılayı oyarak güzel hizmetlere imza atacaklarını belirterek: "150 çınar, mazlumların ve yardıma muhtaçların, dünyanın dört bir yanında fakir fukaranın yanında olan Kızılayımızın önemli gününde, olağan genel kurumumuzda bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Kızılay 1868 yılında Hilali Ahmer Adıyla 4 idealist doktor tarafından kurulan, adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılay adını vermesiyle bu günlere gelen, dünyanın 4 bir yanında mazlumlara el uzatan, insanlık için çalışan iyilik hareketedir. Öznesinde insan olan, din, dil, ırk, cinsiyet gözetmeksizin. insanlık için gece-gündüz çalışan bir kurumumuzdur. Bizler Allah'a şükür bu kurumumuzu temsil etmenin onurunu yaşıyoruz. Kızılay 1 milyon gönüllüsü, 2,5 milyon bağışçısı ve dünyanın dört bir tarafındaki faaliyetleri ile uluslararası arenada en saygın, en prestijli kurumların başında geliyor. Sinop Kızılay şubesi olarak genel merkezimizin bilgileri doğrultusunda, dün olduğu gibi bu günde Sinop'umuzda yardıma ihtiyacı olanlar için, çalmadık kapı kalana kadar, bıkmadan ve usanmadan vatandaşımız için çalışacağını söylüyoruz. Sinop Kızılayı olarak kapımız herkese açık olacak. Bu bir bayrak ve hizmet yarışıdır. Bu güne kadar Kızılay'a hizmet etmiş bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Biz bugünde bu bayrağı en iyi yerlere taşımak adına, ekibimizle birlikte ortaya koyacağımız projelerle Sinop'umuza hizmet edeceğiz" dedi. 

KIZILAY SİNOP ŞUBESİ YENİ YÖNETİMİ

Bu arada Kemal Albayrak başkanlığında oluşan yeni yönetim şöyle; Asil Üyeler: Yaman Güney, Pelin Özdoğru, Fatma Sarı, Ümit Durmaz, İrfan Demirkol, Nihat Felek Bigeç, Ümit Tekneci, Gürsel Karataş, Sabri Karaaslan, Bülent Özen. 

Yönetim Yedek Üyeler: Mehmet Güney, Ramazan Keskin, Aykut Küçükyörük, Hamide Durmaz, Ali Ekmekçi, Hüseyin Bigeç, Aydın Kurubaş, Tolga Ekmekçi, Mustafa Karaaslan, Cahit Koca, Işıl Ekmekçi.

Şube Denetçisi asil ve yedek üyeler: Cemal Oğuzhan Aslan, İzzet Sun.

Genel Merkez Genel Kurul Asil ve Yedek Delegeleri: Yaman Güney, Ümit Durmaz, Fatma Sarı, Nihan Bigeç.

Editör: Vitrin Haber