Bakanlığı ile ilgili bir dizi programa katılmak üzere Sinop'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ilk ziyaretini Durağan ilçesine gerçekleştirdi. Durağan'da esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, bir kahvehanede vatandaşlara hitap etti. 

Sinop genelinde AK Parti'ye en büyük desteği veren ilçenin Durağan olduğunu belirten Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu nedenle Sinop'taki temaslarına Durağan ilçesinden başladığını söyledi. Kasapoğlu: "Bismillah diyerek Sinop ziyaretimize başlıyoruz. Rabbim hayırlı ve bereketli eylesin. Durağan gerçekten her zaman gündemimizde olan bir ilçemiz, beldemiz. Milletvekilimizle birlikte zaman zaman bir araya geldiğimizde Durağan’ın dertlerini, Durağan’ın gençliğini, sporunu yine belediye başkanımızla bolca istişare ediyoruz. Ama bugüne kısmetmiş. Durağan’ı görmek, Durağan’ın siz güzel insanlarıyla kucaklaşmak nasip oldu. Rabbimize hamdediyoruz. Malum yüzmek için havuz lazım, deniz lazım. 

DURAĞAN İÇİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ
İnşallah butik havuz projesi başlattık. İnşallah 31 Mart sonrası birini de Durağan ilçemizde inşa edeceğiz. Durağan’ın tüm imkanlarına hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesi o havuzumuza bekliyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar da tamamlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Yine az önce ifade ettim. Kadınlar toplumum mimarı. Anneler çok önemli. Eşler çok önemli. Çocuklarınızı, gençlerinizi, eşlerinizi sizler spora teşvik edeceksiniz. O yüzden bizim sporla ilgili bir kampanyamız var. Pilates kampanyası. Pilates malzemesi dağıtıyoruz. Buradaki hanım efendiler için en kısa zamanda Durağan Belediye Başkanımıza pilates malzemeleri göndereceğiz. Türkiye’de ziyaret ettiğim 5. ilçesiniz. Sizlere de hayırlı olsun. Biz sporu futboldan ibaret saymıyoruz. Burada futbol sahamız var. Ama bir tane köylerin olduğu noktaya bir tane de semt sahası yapalım. Pek çok köye açık olsun. Ulaşabilecekleri yer seçelim. Orada futbol, voleybol, basketbol bir arada olsun. Durağan’a hayırlı olsun diyelim. Mini sahalarımız var. Mahallelere yaptığımız onlardan birini de inşallah sizlere yapacağız. Bizler sizler için varız değerli Durağanlı hemşehrilerimiz" diye konuştu. 

ULUSLARARAI MADALYALAR KAZANAN SPORCULAR YETİŞTİRDİK
Spor alanında da güzel ilerlemeler katettiklerini dile getiren Kasapoğlu, "Cumhurbaşkanımız özellikle gençlere çok önem veriyor. Seçme ve seçilme önündeki engelleri kaldırdık. Genç kardeşlerimiz en güzel şekilde bugün parlamentoda bizleri temsil ediyor. Bu çerçevede Bakanlık olarak gençlerimize desteklerimiz devam edecek. Uluslararası yarışmalarda madalyalar kazanan sporcular yetiştirdik. İnşallah yapacağımız çalışmalarla bunları daha ileriye taşıyacağız"  ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu, ilçede spor faaliyeti gösteren kulüplere de maddi destek sağlayacaklarını ifade etti. 

Durağan Gençlik Merkezi'ni de ziyaret ederek gençlerle voleybol oynayan Kasapoğlu, onlara kitap hediye etti. 

Daha sonra Boyabat ilçesinde ziyaretlerde bulunan Kasapoğlu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. 

Burada kendisini karşılayan gençlerle sohbet eden Kasapoğlu, hizmete sunulan salonun her zaman dolu olması gerektiğini belirterek, gençlerden spor yapmalarını istedi. 

Kasapoğlu, ilçede esnaf ziyaretinde de bulundu.

Editör: Vitrin Haber