Belirlenen Sinoplu ölü sayısı 4, kayıp 2. Kayıplardan biri, daha 7 aylık evli. Asıl bilançonun ise yaklaşık 30 Sinoplu işçi olduğu tahmin ediliyor. 

Soma'da meydana gelen maden ocağı faciasında Sinoplu oldukları belirlenen ölü sayısının 4 olduğu belirtilirken, Sinoplu iki işçinin ise hala madende olduğu, bir kişininde faciadan kıl payı kurtulduğu öğrenildi.  

Soma'da yaşanan felaket tüm ülkenin yüreğini yakarken, Sinop'ta da bazı ocaklara ateş düştü. Maden ocağına ekmek parası için Ayancık ilçesinden giden işçilerden kötü haberler geliyor. Ölen işçilerden kimliği açıklanan Sinoplu işçi sayısının belirlenenin üzerinde olduğu gelen bilgiler arasında. Ayancık Kaymakamlığı tarafından başlatılan çalışma sonucunda ölenlerden 4'ü ile hala madende olan işçilerden ikisinin Ayancıklı olduğu belirlendi. 36 yaşında ki Ayancıklı bir işçinin de madenden son anda çıkmayı başardığı öğrenildi. 

Daha 7 ay önce evlenmişti
Ancak Soma'da hayatını kaybeden Ayancıklıların sayısının yaklaşık 30 kişi olduğu, çoğunun defin işlemlerinin bile tamamlandığı belirtilirken, 2 işçiden hala haber yok. Hala madende olanlardan 23 yaşında ki Tolga Özcan ise henüz eylül ayında evlenmişti. Kaymakamlık yetkilileri, ölenlerin ve madende çalışanların nüfus kayıtlarından hareketle ailelerine birebir ulaşarak tespit yapmaya çalışıyor.   

Ölü ve kayıplar 
Kazada ölen ve hala kayıp olan madenciler şöyle; Kader Yıldırım (34) Ayancık Çamyayla köyü. Soma'da aile mezarlığına defnedildi. Yıldırım Güney (37), Ayancık Söküçayırı köyü. Somada toplu mezara defnedildi.  cemal Yıldız (19) -  Ayancık Çaybaşı köyü - Soma'da toplu mezara defnedildi. Mehmet Şentürk (39) Ayancık Sulusökü köyü. Somada toplu mezara defnedildi. 

Ali Yüksel (38) - Ayancık Fındıklı köyü - Göçük altında henüz haber alınamadı. Yakınları bekliyor. Tolga Özcan (23) Fındıklı köyünden. Hala bulunamadı. 23 Eylül 2013'te evlenmişti. 

Editör: Vitrin Haber