Haftalık vaka sayısında yüzbin kişide vaka sayısı bakımından Türkiye ikincisi olan Sinop, artış hızında ise Türkiye birincisi oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın korkutan verileri duyurması ardından Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Derici ilde 1 haftalık karantina kararı alınması önerisinde bulundu. 

SORUMLULUK HEPİMİZİN  
Bu sonucun sorumlularının ilde yaşayan herkes olduğunu belirten Derici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Karadeniz’de turizmin parlayan yıldızı, bu mutlu kent; en sosyal ve mavi şehir olmasına rağmen ne yazık ki dünden itibaren Covid-19’da zirveye oturdu. 

Bu sonucun sorumluları sayın valimizden, en sade yurttaşımıza kadar hepimiz, yani tüm Sinoplulardır.

Bence yapılacak iş kolay ve sonuç odaklı olmalıdır, topu taca atmadan ne yapacağımıza karar vermeli ve hemen uygulamalıyız ki şehrimizi daha fazla örselemeyelim. 

HES KODU, MASKE VE SOSYAL MESAFE İLE SONUÇ ALMAK ZOR
Şimdiden sonra sadece uyduruk ısı ölçme, HES kodu, maske ve sosyal mesafe ile sonuç alınamayacağı kesindir.

Bakanlar Kurulu son toplantısında, pandemi ile ilgili karar alma ve uygulanmasının il hıfzıssıhha kurullarınca yapılacağını açıklanmıştır. Bu karar ile; tüm sorumluluk, yetki ve çözümleri Sinop İl Hıfzıssıhha kuruluna ve onun başkanı sayın valimize bırakılmıştır.

1 HAFTA TAM KAPANMA KARARI ALINMALI
Bunun için hemen yarın il hıfzıssıhha kurulu toplanarak Sinop’ta 1 hafta tam kapanma ve karantina kararı almalı ve bu kararı ödün vermeden uygulamalıdır. Bu kararı almak riskli ve zor olabilir ancak unutulmamalıdır ki radikal ve zor kararlar cesur kişilerce alınır ve uygulanırlar. Bir haftada kimseye bir şey olmaz ama geleceğimizi ve Sinop’u kurtarmış oluruz. Biz, Sinoplular olarak böyle bir kararın arkasında durmak ve destekçisi olmak zorundayız. İl hıfzıssıhha kurulumuzun başkanı sayın alimizden bir an evvel tam kapanma kararı alması ve Sinop’u maviye boyanmasını sağlamasını bekliyoruz"

Editör: Vitrin Haber