Sinop Belediyesi organizesinde, Sinop’ta 1915 savaş malzemeleri 105. yıl etkinlikleri müzesi açıldı. 

Sinop Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen açılışa Sinop Vali yardımcısı Murat Girgin, Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın, Sinop Belediyesi Başkan vekili Hüseyin Minoğlu, Sinop Kültür ve Turizm müdürü Hikmet Tosun, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan; Sinop halkıyla ilk kez buluşacak olan müzenin Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlarla buluştuğunu söyledi. Yürükaslan; “Bu müze açılışındaki amaç Çanakkale’ye gidemeyen, oraları görme imkanı olmayan özellikle öğrencilere Çanakkale ruhunu vermek, onlara Çanakkale’yi anlatmak. 

Bu sene yaklaşık 10. yılımız oldu. Bir tek bazı şartlardan dolayı Doğu Anadolu Bölgesi'ne gidememiştik. Oraya da gittik. Van’dan, Hakkari’sine, Çukurca’sından Şemdinli’sine kadar bu müzeyi taşıdık. Dolayısıyla 10 senedir Türkiye’nin dört bir yanını dolaşmış olduk. Sinop’a bir türlü kısmet olmadı. Samsun’a kadar geldik. Samsun’da bu müzeyi üç dört defa açtık. Sinop’a da bugüne nasipmiş. Müzede bin parça malzeme bulunuyor. Bunların hepsi orijinal. Hepsi Çanakkale Savaşı'ndan kalan görseller. Tam bir karma müze oluşturduk" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 1915 savaş malzemeleri 105. yıl etkinlikleri müzesi açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar, müzede sergilenen malzemeleri inceledi. 
1915 savaş malzemeleri 105. yıl etkinlikleri müzesi 10 gün boyunca açık kalacak.

Editör: Vitrin Haber