İstanbul'da 10 Aralık 2016 tarihinde Vodafone Arena Stadı yakınında meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Berkay Akbaş, Fenerbahçeli Berkay Akbaş'ın anısına Doğuş Üniversitesi UNİFEB Kulübü üyeleri '7 Bölgede 7 Berkay Akbaş Kütüphanesi' sloganıyla Manisa'nın Soma ilçesinde 3. kütüphane açıldı. Açılışa Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ekşi, Milli Eğitim Müdürü Halil Can, Şube Müdürü Ahmet Açar, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Berkay Akbaş'ın babası Salim Akbaş ve annesi Zeynep Akbaş ile, öğrenciler, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. 

'Nice Berkay'lar bu kütüphaneler sayesinde yetişir'
Açılışta konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Can; "12 Öğretmen, 91 öğrencimizin bulunduğu küçük bir okulumuzdur. Bu proje çok önemli ve anlamlı bir proje. Yapılacak çok şey varken kütüphane yapılması, Berkay'ımızın da hayatı ile ilgili olan bir durum. Tıp öğrencisi, şehidimiz, bugünde Ülkemizde şehitlerimiz var. İnşallah son olmasını ümit ederek, tüm gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Nice Berkay'lar ve ülkemize faydalı kişiler bu kütüphaneler sayesinde yetişmesini temenni ediyorum" dedi.

'Berkay'ın hayallerini Gençler gerçekleştirecek'
Sinop TSO Başkanı ve Şehit Berkay Akbaş'ın Babası Salim Akbaş, "6 Yıl önce büyük bir acı yaşamış olan sizlere kendi acımı tarif etmekte zorlanırım. Bu bahçe içerisinde yine böyle güzel bir projede gençlerimiz ile birlikte olmak gelecekte sizlerin eğitimine katkı sunacak olan bir kütüphane açılışında sizlerle birlikte olmak heyecan verici. Fenerbahçe taraftarı değiliz. Fenerbahçe ailesinin fertleri olarak buradayız. Ben yaşça büyük abileriyim, onlarda benim kardeşlerim. Fenerbahçeli ve genç olmak bambaşka bir duygu. Bu proje 3.cü kez tekrarlanıyor, Ben inanıyorum 7 bölge 7 kütüphane hayat bulacak. Berkay'ın anısına onun ulaşamadığı hayallerinin engellendiği noktada bu genç kardeşlerimizin, kütüphaneden istifade edecekleri bilgilerle onun anısını yaşatacak olmalarına karşı inancımla hepsini gözlerinden öpüyorum. Fenerbahçeli kardeşlerime emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'Mezunların desteği ile Kütüphane açıldı'
Doğuş Üniversitesi UNİFEB Kulübü üyeleri adına Samet Hıdır ise, "7 Mayıs 2017'de Sinop, 8 Eylül 2018'de Tekirdağ, 3 Şubat 2020'de de 3. sünü burada sizlerle açmış bulunuyoruz. Bu süreçte bize destek olan 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği, 1907 Ünifeb Mezunlar Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü ve bütün destekçilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra Kurdele kesilerek Kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. 1907 Ünifeb Doğuş Üniversitesi gençleri tarafından çizilen Berkay Akbaş'ın resmi yanında resim çektiren Anne Zeynep Akbaş gözyaşlarına hakim olamadı.

Editör: Vitrin Haber