Edinilen bilgiye göre; Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan'ın kardeşi Enver Kılıçaslan ile ilgili FETÖ bağlantısı gerekçesiyle başlatılan savcılık soruşturması sona erdi. Bazı basın organlarında da gündeme gelen konuya ilişkin, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. 

ÖRGÜTÜN HİÇ BİR YAPISINDA YOK
Kararda; "Şüpheli hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütüne üye olma suçundan soruşturmaya başlanılmış, ise de. FETO/PDY terör örgütü ile ilgili yapılan diğer soruşturmalarda ve ifadelerde isminin geçmediği, terör örgütü ile ilgili herhangi bir övücü veya destekleyici paylaşımını içeren bir sosyal paylaşım hesabı bulunmadığı. FETÖ/PDY örgütüne ait olan ve KHK ile kapatılan vakıf veya derneklerde üyelik kaydının bulunmadığı, terör örgütü ile iltisaklı kapatılan şirketlerde SGK kaydı bulunmadığı, örgütün finansmanı durumundaki BANK ASYA'da hesabının bulunmadığı, şüpheli, kullandığı telefon hatlarına ilişkin HTS kayıtlarının incelenmesinde örgüt kapsamında görüşmesinin tespit edilmediğinin anlaşıldığı" denilirken, Kılıçaslan’a ait olan internet hattından indirilen Bylock programını başka bir şahsın kullandığının tespit edildiği ve Kılıçaslan’ın Bylock kullanıcısı olmadığı belirtildi. 

KOVUŞTURMAYA GEREK YOK
Kararın sonunda ise; "Üyesi olması için yeterli delil oluşturmayacağı, şüphelinin örgüte yardım veya üyelik kastı ile hareket ettiğine ve örgüt içerisinde organik ve hiyerarşik bağı olduğuna dair hakkında bu suçtan kamu davası açılmasına yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği anlaşılmakla, şüpheli hakkında atılı suçtan Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına. Kararın şüpheliye ve müdafiine tebliğine" ifadeleri kullanıldı. 

MAĞDURİYETİM ORTAYA ÇIKTI
Verilen karar sonrası sosyal paylaşım sitesinden açıklama yapan Enver Kılıçaslan, bu süreç içerisinde kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Kılıçaslan, "Hakkımda FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı olduğum gerekçesi ile açılan savcılık soruşturmasında yüce adalet tecelli etmiş olup hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verilmiş masumiyetim ortaya çıkmıştır. Değerli hemşehrilerim, değerli yol arkadaşlarım. Bana inandınız, bana güvendiniz, beni hiç yalnız bırakmadınız. Sonsuz teşekkürler. Allah her şeyi gören ve işitendir. Allah doğrunun yanındadır. Başta İslam dünyasının ve mazlumlarının koruyucusu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Türk adaletine, hakim ve savcılarımıza, emniyet ve jandarmamıza güvenim her zaman tamdır.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
Bundan sonra da devletimizin ve milletimizin yanında yer almaya devam edeceğim" dedi. Bu süreç içerisinde kendisini karalamaya çalışanlara de sert çıkan Kılıçaslan; "Benim bu mağduriyetim üzerinden siyasi rant ve çıkar peşinde koşan ahlaksız, şerefsiz ve haysiyet yoksunu vicdansızlara da hakkımı helal etmiyorum. İlahi adaletin tecelli edeceği o gün iki elim yakalarında olacaktır" ifadelerini kullandı.
Editör: Vitrin Haber