Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) Sinop Şubesi Başkanı Yılmaz Öz, Sinop Meydan Projesi kapsamında Valilik binasının yıkılarak taşınması ve eski dispanser binasının olduğu alana turizm çarşısı yapılmasına karşı olduklarını söyledi. 

Yılmaz Öz açıklamasında: "Sinop'umuzu uzunca bir süredir meşgul eden meydan projesi konusunda SİAD Sinop Şubesi olarak sorumlu bir STK olarak görüşlerimizi sizler aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca sahilden hükümet binasının önüne kadar olan alanın meydan yapılarak hayata geçmesi ilimizin turizmi, markalaşması ve gelecek nesillere aktarılması için bizleri umutlandırmış ve mutlu etmiştir. Bu büyük projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın bakanımıza ve milletvekilimize çok teşekkür ederiz.

BAZI KARARLAR BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR
Ancak 42 bin nüfusa hitap eden, yaşam kolaylığı sağlayan, Sinop ekonomisini odak noktası olan hükümet konağının da yıkılmasının projeye dahil edilmesi, birde şehir dışına taşınması kararı ile eski dispanser binasının yıkılarak meydan değilde turizm çarşısı oluşturulması kararları Sinop esnafları ve halkı olarak bizleri endişelendirmektedir.

TURİZM ÇARŞISINA İHTİYAÇ YOK
Yıkılacak olan özel idareye ait dükkanlarda  oturan esnaflar için turizm çarşısı oluşturulması kararı da ayrı bir sorundur. Bu alan aslına uygun olarak park, yeşil alan olarak meydana dahil edilmelidir. Oradaki esnaf arkadaşlarımız için özel sektörde çok sayıda boş dükkanlar bulunmaktadır.  İlimizin turizm çarşına ihtiyacı yoktur. Sinop kendi dokusuyla zaten doğal bir turizm çarşısıdır. Bakanımız sayın Murat Kurum'un Sinop'ta yerinde yaptığı incelemeler neticesinde yapmış olduğu açıklamalarda olduğu gibi 'Sahilden hükümet binasına kadar olan alanın yıkılarak meydan oluşturulması, yıkılacak alanlardaki esnaflarımızın da mağdur edilmemeleri için taşınma ve kira yardımı yapılması' yönündeki kararları doğrultusunda değişikliğe uğratmadan karar alınması ve uygulanması uygun olacaktır. Sinop halkı ve tüm esnaf arkadaşlarımızın yetkililerimizden beklentimiz bu yönde karar alınması ve uygulanmasıdır" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber