AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) Genel Başkanı Sinan Burhan'ın davetlisi olarak Türkiye'nin bir çok kentinden aileleriyle birlikte Sinop'a gelen ulusal ve yerel medya temsilcileri kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Medya mensupları ilk olarak konakladıkları Sinop Üniversitesi (SNÜ) Ahmet Muhip Dranas Uygulama Otelinde Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ile kahvaltıda bir araya geldi. 

CANLI YAYINDA SİNOP KONUŞULDU
Kahvaltı ardından Anadolu Yayıncılar Derneği'ne üye çok sayıda televizyonun ortak olarak yayınladığı 'Anadolu Soruyor' adlı canlı yayının konuğu ise AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş oldu. Ahmet Muhip Drnas Uygulama Otelinin sahilinde eşsiz Sinop manzarası eşliğinde gerçekleştirilen canlı yayında Sinop konuşuldu. Kanal Fırat TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık‘ın yönettiği programda, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er, Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Milat Gazetesi Yazarı Serdar Arseven ve Yeni Birlik Gazetesi Ankara Temsilcisi Neşe Berber Sinop ile ilgili görüşlerini ve düşüncelerini paylaştı. Sinop'a hayranlıklarını dile getiren medya temsilcileri kent için önerilerini de dile getirdi. Canlı yayın sırasında Dr. Nazım Maviş Sinop hakkında geniş bilgiler verdi. 

MEDYA TEMSİLCİLERİ SİNOP VE BOYABAT'I GEZDİ
Yapılan yayın ardından medya temsilcileri ve aileleri kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Bir çok ünlü mahkuma ev sahipliği yapan tarihi kale surlarının çevrelediği Sinop Tarihi Cezaevinin karanlık zindanlarını gezen medya temsilcileri daha sonra tekneyle Sinop sahilinde deniz turu yaptı. Doğa harikası Akliman ve Hamsilos koyunu görme imkanı bulan basın mensupları ve aileleri, Boyabat içesinde de Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından ağırlandı. Medya temsilcileri Tarihi Boyabat Kalesi başta olmak üzere ilçesinin güzelliklerini yerinde keşfetti. Anadolu Yayıncılar Derneği üyelerinin 3 günlük Sinop ziyareti Boyabat gezisiyle birlikte son buldu. 

SİNOP'TA OLMAKTAN MUTLUYUZ
Sinop'ta olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) Genel Başkanı Sinan Burhan, "Anadolu Yayıncılar derneği olarak Sinop'tayız. Sinop hakikaten tarih ve doğa bakımından çok zengin bir yer. Denizi, kumsalları, tarihi ve doğası ile gerçekten çok güzel bir kent. Tüm bu güzelliklerin sadece ülkemize değil, dünya insanlarına tanıtılması gerekiyor. Bizler üzerimize ne düşüyorsa bu noktada yapmaya hazırız" dedi. Tarihi Cezaevinin kendilerini çok etkilediğini kaydeden Burhan: "Tarihi cezaevini gezdik. Bu tarihi mekan müziğe, edebiyata konu olmuş bir yer. Gerçekten gezilmesi ve görülmesi gereken bir mekan.Nazım beye davetleri için teşekkür ediyoruz. Anadolu'nun dört bir yanından Sinop'umuza gelen gazetecilerimize de teşekkür ediyoruz. Sinop'ta olmaktan mutluyuz" ifadelerini kullandı. Burhan Boyabat ilçesinin de büyüleyici güzelliğine hayran kaldıklarını dile getirdi. 

SİNOP HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEK
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, ulusal ve yerel medya temsilcilerini güzel Sinop'ta ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Sinop'un tarihi dokusu ve doğal güzelliğiyle bölgesinde ön plana çıkan bir kent olduğunu belirten Maviş, "Bu güzelliklerin gazeteler, televizyonlar aracılığıyla daha fazla kişiye ulaşmasını arzu ediyoruz. 'Yeni Rota Sinop Medya Buluşması'nı bu nedenle çok önemsiyoruz. Kentin bir milletvekili olarak tanıtım noktasında gayret içerisindeyiz. İnşallah Sinop hak ettiği değeri görecek" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber