Sinop Vali Yardımcısı Murat Girgin’e, Yeşilay Sinop Şubesi ziyaretinde İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Nurdan Taşkan ve Şef Çağdaş Türkmen’de eşlik etti.

Vali Yardımcısı Murat Girgin’i, Yeşilay Sinop Şubesi Başkanı Erkal Boz ve Yeşilay üyeleri karşıladı. Yeşilay tarafından yürütülen çalışmalar hakkında Erkal Boz’dan bilgiler alan Vali Yardımcısı Murat Girgin, Yeşilay’ın tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da çok önemli işler yaptığını söyledi. 
Girgin; “Bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir nesle sahip olabilmek için gençlerimizi tehlikeye sürükleyebilecek her türlü zararlı alışkanlıkla mücadele etmek bizlerin en önemli vazifesi. Devletin bütün kurumları bu konuda kararlılıkla mücadele ediyor” diye konuştu.
“Bağımlılıkların, milletimizin geleceği olan gençleri hedef aldığını, maddi zarar vermenin ötesinde gençleri ailesinden, eğitiminden, sosyal ve toplumsal hayattan kopardığını belirten Vali Yardımcısı Murat Girgin; Yeşilay’a ve diğer tüm sivil toplum örgütlerine  destek vermeye devam edeceklerini belirtti.


Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilay Şube Başkanı Erkal Boz ise bağımlılıkla mücadele çalışmalarının önemine değinerek, özellikle YEDAM bünyesinde verilen alkol, uyuşturucu, tütün ve teknoloji bağımlılığına yönelik rehabilitasyon hizmetlerini anlatarak Sinop’ta YEDAM açılabilmesi  için Vali Yardımcısı Murat Girgin’den destek istedi.

YEDAM hakkında bilgi veren Boz, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “YEDAM Rehabilitasyon Merkezimizde Klinik Psikologlar ile bu alanda özel eğitimler alan Sosyal Hizmet Uzmanları, Halkla İlişkiler uzmanlarımız, bağımlılar ve ailelerine tüm bağımlılıklarla ilgili ücretsiz hizmet verecek. Buraya gelenlerin isim ve bilgileri tamamen gizlilik esası ile hizmet veren Merkezde bağımlılar ile ailelerinin, sabahtan akşama kadar buradaki faaliyetlere katılıp zamanlarını faydalı bir şekilde geçirmelerine olanak verilirken, bağımlılıklarından da uzak kalmaları sağlanıyor. Alkol, tütün, teknoloji ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin ya da bağımlıların aile yakınlarının 444 79 75 numaralı YEDAM Danışma Hattını aramaları halinde kendilerine ücretsiz olarak yardımcı olunacak”.

Ziyarette Yeşilay Yönetim Kurulu üyeleri Dr. İbrahim Demirci, Ufuk Reşit Öztürk, Selma Korkmaz, Ziyattin Özcan ile Genç Yeşilay Başkanı Abdullah Boz da hazır bulundu.
Yeşilay Sinop Şubesi Başkanı Erkal Boz ziyaret anısına Vali Yardımcısı Murat Girgin’e günün anısına küçük bir hediye takdim etti. Ziyaret çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber