Ankara'da 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde "Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi" ve “Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme”  sloganı ile düzenlenmesi planlanan Türkiye Kooperatifler Fuarı hakkında bilgi veren Sinop Ticaret İl Müdürü Canan Demirbağ, fuarın, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşacağını belirtti.

Demirbağ; “Fuar’da çeşitli illerden 160’tan fazla başarılı kooperatif ve kooperatif üst kuruluşu ürünlerini ve hizmetlerini tanıtacak. Fuarda sadece kooperatifler değil, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, perakende sektörünün temsilcileri, önde gelen elektronik ticaret firmaları da yer alacaktır” dedi. 

KOOPERATİFLERİN TİCARET HACİMLERİNDE ARTIŞ SAĞLAMASI AMAÇLANIYOR
Türkiye Kooperatifler Fuarı ile kazanılan vizyon sayesinde kooperatiflerin üretim kapasitelerinde ve ticaret hacimlerinde artış sağlaması amaçlandığını ifade eden Sinop Ticaret İl Müdürü Canan Demirbağ, fuar kapsamında ayrıca kooperatiflerin tecrübelerinin aktarılacağı panel ve eğitimler düzenleneceğini söyledi.

Demirbağ; “Kooperatifler fuar boyunca Türkiye’nin önde gelen e-ticaret temsilcileri ile ikili görüşmeler yaparak ürünlerini modern çağın ticaret ağında pazarlama imkanlarını değerlendirecekler, market temsilcilerinin de hazır bulunacağı fuarda kooperatifler, ürünlerini market raflarına taşıma fırsatı bulacaklar. 
Fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden alım heyetleri de davet edilmiş olup yapılacak birebir görüşmeler sayesinde kooperatifler kendilerine yeni ihracat rotaları belirleme ve küresel pazara dahil olma imkanı yakalayacak ve fuar boyunca kooperatiflere ihracat süreçleri ve destekleri, dijital gelişmeler, e-ticaret ile ilgili konularda eğitimler verilecektir.
İlham verici başarılı kooperatif hikâyelerinin ve yurtdışından gelen kooperatiflerin tecrübelerinin aktarılacağı panel ve eğitimler de düzenlenecektir.
Gümüş işleme, cam, keçe sanatı, ebru sanatı ve kaligrafi gibi "kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri devam ettiren kooperatifler de ürünlerini sergileme imkanı bulacaktır, çocukların ve gençlerin kooperatif bilincini geliştirecek etkinliklere de yer verilecektir.
Fuar açılışında, Türkiye genelinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere para ödülü takdim edilecek, resimler fuar boyunca sergilenecek olup vatandaşlarımız fuarı ücretsiz ziyaret edebilecek, kooperatifleri yakından tanıyıp ürünlerini satın alma imkanına erişebileceklerdir” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber