Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şube Başkanı Nazmi Pak, Sinop'ta Kurban bayramında toplam bin 43 kurban derisi bağışının yapıldığını söyledi. 

Sinop il merkezi, Erfelek, Gerze ve Türkeli ilçelerinde 788 küçükbaş ve 255 adet de büyükbaş deresinin kuruma bağışlandığını dile getiren Başkan Nazmi Pak, bu derilerin maddi değerinin ise toplam 13 bin 821 TL olduğunu kaydetti. 

Tüm bağışçılara ve bayram boyunca büyük emek sarf eden ekibine teşekkür eden Nazmi Pak; "Sinop'ta THK şubesi aracılığıyla kurban derisi toplama faaliyetleri başarıyla gerçekleştirdi. Türk Hava Kurumu'na verdikleri derilerden dolayı teşekkür ederiz. Deri toplama ekibimiz bayram süresince çalıştılar. Ekip arkadaşlarımızı da bayram süresince gerçekleştirdiği özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederim. 

DERİ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI
THK Sinop Şubesi olarak 788 küçükbaş ve 255 büyükbaş olmak üzere toplam bin 43 kurban derisi topladık. Kurum olarak deri bağışlarından toplamda 13 bin 821 TL gelir elde ettik. Bu rakam daha yüksek olabilirdi, ancak bu yıl deri fiyatlarında da büyük düşüş yaşandı. Geçen yıl topladığımız koyun derilerinin adetini ihaleye girenler 4 TL'den alıyordu. Ancak, bu yıl bu rakam 2 liraya kadar düştü" dedi.  

TOPLANAN DERİLER NERELERDE KULLANILIYOR?
Toplanan derilerin nerelerde kullanıldığını söyleyen THK Sinop Şube Başkanı Nazmi Pak, "Toplanan deriler THK üniversitesinde, şehit ve gazi çocuklarına burs sağlanmasında, Sağlık Bakanlığımızın emrinde olan 17 uçakta hasta ve yaralıların taşınmasında, çıkan orman yangınlarını havadan söndürmek için müdahalede kullanılan uçaklarımızda, sivil havacılık kurslarında (planör, paraşüt, yamaç paraşütü, yelken-kanat ve RC model uçak) öğrencilerin eğitimlerinde kullanılmaktadır" diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber