Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlene toplantıda STK’lar tarımsal ve hayvansal üretim konularının Sinop için en temel sorunların başında geldiğini belirterek tarımsal üretimde pazarlama ve sürdürülebilirlik sorunu yaşandığını belirtti. STK’lar tarafından gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

İL MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ
STK’lara yaşanılan sorunların tespit edilerek çözümü konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu: "Gerçekleştirilmesi planlanan projelerde İl Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bundan sonraki toplantılar STK'ların üyeleriyle birlikte çalışma alanlarında devam edecektir. Toplantının ilimiz tarımına hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Toplantıda Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Başkanı Ferit Yıldız; İlimizde avcılığı yapılan su ürünlerinin karaya çıkarılmadan işlenip paketlenmesinin yapılabileceği "fabrika balıkçı gemilerine" ihtiyaç olduğunu söyledi.
Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak ise Sinop'ta üretilen kestane balının coğrafi işaret almaya hak kazanması ile birlikte kestane balı dolum tesisi çalışmalarının başladığını belirtti.
Osmaniye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Şule Öz ve Kabalı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Murat Altın da çok yıllık yem bitkisi ekilişinin artırılmasının ilimiz tarımına faydalı olacağının altını çizdi.

           
 

Editör: Vitrin Haber