18-20 Kasım 2021 tarihleri arasında hibrit yöntemle gerçekleştirilecek olan kongrenin açılış programı, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde yüz yüze yapıldı.

Programa; Sinop üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hülya Turan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Bilgin, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

COVİD-19 rahatsızlığı geçirmesi sebebiyle, açılış programına tedavi gördüğü Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nden canlı bağlantı ile katılan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanın Prof. Dr. Ahmet Tabak, davetliler arasında olamamaktan üzüntü duyduğunu belirterek, Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

KONGRE, GENÇ ARAŞTIRMACILARI YENİ METODOLOJİ ÇALIŞMALARIYLA TANIŞTIRACAK
Ardından konuşan SNÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hülya Turan ise “Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin Sosyal Bilimlerde metodoloji tartışmalarına katkı sağlayacağını ve yeni bakış açıları ortaya koyacağını ifade etti.
Fen bilimlerinde ve sağlık bilimlerinde olduğu gibi, sosyal bilimlerde de bütün branşları kapsayan tek bir yöntemden bahsetmenin imkansız olduğunu söyleyen Turan, “Sosyal bilimlerde neredeyse her bir branşta, takip edilmesi gereken farklı metodolojiden/yöntemden bahsetmek olasıdır. Bu nedenle kongremizin adı “Geçmişten Günümüze Metodoloji Çalışmaları” adını taşımaktadır. Yani bu kongre sayesinde genç araştırmacılarımız sosyal bilimlerin farklı alanlarındaki yeni metodoloji çalışmalarıyla tanışacak ve bunları yapacakları araştırmalarda kullanma şansı yakalayarak aynı alanda bilim yapan akademi dünyası ile aynı dili kullanma ayrıcalığı yakalayacaklardır. Kongremizin bunun yanında daha birçok olumlu sonucun oluşmasında katkı sağlayacağına inanmaktayım” diye konuştu.
Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresinin Sinop Üniversitesine ve bilim dünyasına faydalı olmasını dileyen Rektör Vekili konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi”nin gerçekleştirilmesine imkan sağlayan Sempozyum Onursal Başkanı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat Dalgın’a, Sempozyumun düzenlenme sürecindeki katkılarından dolayı Sempozyum Başkanı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Tabak’a, Düzenleme Kurulu’na ve Sekreterya’ya, bildirileri değerlendiren Bilim Kuruluna, Oturum Başkanlarına, bildiri sunumları ile katkı sağlayan akademisyenlerimize, ayrıca sempozyumda gerekli hazırlıklar için katkı sağlayan Üniversitemiz birimleri ile personelimize çok teşekkür ediyorum.”

KONGRE, YÜZ YÜZE YAPILAN AÇILIŞ PANELİYLE BAŞLADI
Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, protokol konuşmaları sonrasında yapılan açılış paneli ile başladı.
Moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Barlak’ın üstlendiği açılış paneline; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Ardoğan, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Serkan Yazıcı ve Doç. Dr. Nuriye Çelik konuşmacı olarak katıldı.
Açılış panelinin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Hülya Turan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı tarafından panele bildirileriyle katkı sunan hocalara hediye takdiminde bulunuldu.

ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, 20 KASIM 2021 TARİHİNE KADAR ÇEVRİM İÇİ OTURUMLARLA DEVAM EDECEK
Açılış Paneli yüz yüze yapılan Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 20 Kasım 2021 Cumartesi gününe kadar çevrim içi oturumlarla devam edecek.
10 oturumda toplam 35 bildirinin sunulacağı kongrede,  sosyal bilimler alanında geçmişten günümüze yapılan metodoloji çalışmaları ele alınacak.
Sempozyumda sunulan bildiriler Sinop Üniversitesi tarafından kitaplaştırılarak bu alanda çalışma yapan bilim insanlarına ve araştırmacılara katkı sağlayacak.

Editör: Vitrin Haber