Sinop Üniversitesi (SNÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Derya Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi Berna Ersoy Özcan tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, İlahiyat Fakültesi akademik ve idari personeli ile İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak “Bağımlılık ve Sağlık” konulu konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Dr. Öğr. Üyesi Derya Şahin; “Ülkemizin dışında tüm dünyada tartışılan ve çözüm üretmeye çalıştığımız global bir sorun olan bağımlılıkla ilgili mücadelemizi sadece kişiler bazında değil, tüm insanları kuşatacak şekilde ele alma inancındayız.” dedi ve bağımlılık kavramı, nasıl ve neden bağımlı olunduğu, bağımlılığın belirtileri ve etkileri konularının psikososyal ve tedavi boyutu üzerinde durdu.

Konferans konuşmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Berna Ersoy Özcan ise; bir kere denemekle bir şey olmaz diye başlanılan bağımlılık sürecinden, denemek amaçlı kullanılan madde ile oluşan halüsinasyonlardan ve psikotik tablodan bahsetti. Konuşmasına; “Her madde her bireyde oluşturmuş olduğu etki ile beraber bazen de kalıcı hasarlara yol açabiliyor” diyerek devam eden Dr. Öğr. Üyesi Berna Ersoy Özcan verdiği çarpıcı vaka örnekleri ile sözlerini sonlandırdı. 

Editör: Vitrin Haber