Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası  (TSO) Başkanı Salim Akbaş, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emel Çankaya, Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Recep Aykan, Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet Erdem, TSO Yönetim Kurulu Üyesi İş Adamı Sedat Çınar ve TSO Dış İlişkiler ve Projeler Sorumlusu Burak Caner Çağlayan katıldı.

Hazırlanan protokol gereği, Sinop Üniversitesi bünyesinde bulunan başta Yabancı Diller Yüksekokulu ve Ayancık Meslek Yüksekokulu olmak üzere ilgili diğer fakülte, enstitü, yüksekokul ile Sinop TSO iş birliğinde, Sinop ilinde halihazırda faaliyet gösteren, ihracat yapan yahut yapma potansiyeli bulunan işletmelere yönelik olarak ihracat becerilerinin geliştirilmesi adına bir dizi eğitim faaliyeti gerçekleştirilecek.

İlgili eğitim faaliyetleri kapsamında ilk olarak Sinop Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 20 ihracatçı üyenin personellerine yönelik “Temel ve Mesleki Yabancı Dil Eğitimi” ve “Dış Ticaret ve Lojistik Temel Eğitimi” verilecek.

Sinop Üniversitesi ile Sinop Ticaret ve Sanayi Odası arasında hazırlanan iş birliği protokolü SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş tarafından imza altına alındı.