Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) bünyesinde kadın kolları kuruldu. Oluşturulan kadın kolları üyeleri arasında yapılan seçim sonucunda Başkanlığa Halime Şahin Öztürk getirildi.

SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı, Sinoplu kadınların daha çok sosyalleşmelerini, sosyal meselelere görüşleriyle katkıda bulunmalarını, öneriler sunmalarını, üretilen ve geliştirilen projelere kadın bakışını katmak, elinin değmesini sağlamak ve kadınlara yönelik faaliyetleri daha çok arttırmak amacıyla kadın kolları oluşturduklarını belirtti.

Genel Başkan Arpaçı yaptığı bilgilendirme konuşmasında şunları söyledi: “Sinoplular hanımefendilere büyük önem verir. İmkanları elverdiğince kendilerini rahat ve özgürce ifade edebilecekleri ortamlar hazırlamaya çalışırlar. Bu bilinçle hareket eden ekibimizin ideallerinden biri de genel merkezimizde kadın kollarının kurulmasıydı.  Hatırlarsanız. SİYAD’ımızın bünyesinde kadın kolları oluşturmak bizim projelerimiz arasında yer alıyordu. Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Murat Sarı Bey’in özverili çalışmaları ve hanımefendi arkadaşlarımızın gösterdikleri yakın ilgi ve istekleriyle Haziran ayının başlarında SİYAD Kadın Kollarını kurmuş buluyoruz. Oluşturduğumuz kadın kollarında görev alan arkadaşlarımız arasında yapılan seçimde başkanlığa Halime Şahin Öztürk arkadaşımız getirildi. Hanımefendi arkadaşlarımızın aramıza katılmalarıyla SİYAD’ımızın çok daha büyük güç kazandığını düşünüyorum.  Hiçbir sivil toplum kuruluşu yoktur ki kadınların emeği olmadan bir yerlere gelebilsin. Kadın kolları yönetimine seçilen arkadaşlarımı kutluyorum. Bugünden itibaren hanımefendi arkadaşlarımızın vakit kaybetmeden çalışmalara başlayarak kendi alanlarıyla ilgili kısa, orta ve uzun vadeli faaliyet programları hazırlayacaklarını ve yönetim kurulunun onayına sunacaklarını büyük bir heyecanla bekliyorum. Kadın kollarımızın özverili çalışmaları SİYAD’ımıza ve en önemlisi üyelerimize önemli kazanımlar sağlayacaktır. Kadın Kolları Yönetimine seçilen hanımefendi arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

SİYAD Kadın Kolları ilk toplantısını Ataşehir’de bulunan genel merkezde yaptı ve yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Oluşturulan kadın kolları üyeleri arasında yapılan seçim sonucunda Başkanlığa Halime Şahin Öztürk getirildi.

SİYAD Kadın Kolları Kurucular Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Halime Şahin Öztürk, Remziye Şeker, Tülay Selçuk Tekkeşin, Hamiyet Şahinoğlu, Nurcan Oflu, Arife Altun, Ülker Taşkan Özmenek, Candan Can, Reyhan Batu, Emine Gökçe Yıldız, Zeliha Koç, Medine Çağlak, Hacer Tekkeşin, Fadime Albayrak ve Candan Okutan.

Editör: Vitrin Haber