Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) aylık olağan yönetim kurulu toplantısını yaptı. Mayıs ayı toplantısında ağırlı olarak Ramazan Ayı’nda gerçekleştirilmesi düşünülen sokak iftarlarının plan ve programları üzerinde duruldu. 

Geniş katılımla gerçekleştirilen SİYAD aylık olağan yönetim kurulu toplantısı Genel Başkan Vekili Nazım Demiray’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Yapılan açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yaklaşan Ramazan ayında düzenlenecek faaliyetlerin ilk sırada olduğu gündemde; Ramazan Ayı iftar programları, etkinlik takvimi, piknik alanının mevcut durumu ve mali işler tartışıldı.
Ayrıca SİYAD Gençlik ve Spor Komisyonu’nun devam etmekte olan futbol turnuvasının çeyrek final maçları hakkındaki bilgilendirmesinin ardından final maçı ve etkinliğin içeriği ele alındı.

SİYAD olarak Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdikleri futbol turnuvasının Maltepe Belediyesi’nin Başıbüyük Spor Tesisleri’nde 15 Haziran’da yapılacak final maçıyla son bulacağını belirten SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı, sosyal ve kültürel etkinliklerin içinde olan SİYAD’ın bundan sonrada çizgisinden sapmayacağını söyledi. Arpacı; “Birinci dönemin dördüncü yönetim kurulu toplantısını yapıyoruz. Bu yıl da gerçekleştirdiğimiz geleneksel futbol turnuvamız haziran ayının ortasında yapılacak final maçıyla son bulacak. Bir etkinliğimiz sona erecek, ama bu kez başka etkinliklerle yolumuza devam edeceğiz. Dolu dolu bir yıl geçirmek istiyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ve şubelerimizin katılımlarıyla pek çok organizasyonlara hep birlikte imza atacağız. O heyecanı ben yaşıyorum. Hislerim genelde beni yanıltmaz. Bendeki heyecanın katbekat fazlasını sizlerde de görüyorum. Önümüzdeki günlerde şube başkanlarımızın görüşleri alınarak hep birlikte iftar programlarının takvimini netleştireceğiz. Sinoplu hemşerilerimizin davet edileceği iftar programları şubelerimizin koordinatörlüğünde yoğun katılımla gerçekleşecek. Kardeşlerimizle aynı sofrada iftar açmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Editör: Vitrin Haber