Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop’ta inşası devam eden en önemli yatırımlardan biri olan Sinop Stadı'nın kentin spor hayatına önemli katkılar yapacağını söyledi. 

10 bin kişi seyirci kapasiteli olan ve yatırımın sadece stadyum değil, önemli bir spor kompleksi olacağını dile getiren Üçüncüoğlu, "Yeni stadımız Sinop sporu ve Türk sporuna önemli katkı sağlayacak. Ayrıca Sinop halkına da sosyal bir yaşam alanı olacak. 17 bin metrekarelik alanı kapsayan yeni stadımızda çalışmalar hızlı şekilde sürüyor" dedi. 

BÖLGENİN GÖZDESİ OLACAK
Yıkılan eski stadyumun yarım asra yakın Sinoplu’ya hizmet ettiğini hatırlatan Başkan Üçüncüoğlu, "Yaklaşık 44 yıl geçmişi olan ve geçtiğimiz yıl yenisi yapılmak üzere yıkılan Sinop Dokuzoğlu Stadı, yarım asır sonra sil baştan yeniden yapılıyor. Yeni stadyum bölgenin en modern stadyumlarından biri olacak. Karadeniz bölgesinin gözdesi olacak olan yeni Sinop Stadı, büyük karşılaşmalar ve programlara da ev sahipliği yapabilecek. Ayrıca stadyumda gece maç ve organizasyonlar da gerçekleştirilebilecek. Yapıldığında yaklaşık 10 bin seyirciye hizmet verebilecek olan stat müştemilatı içinde iki adet bireysel antrenman salonu, 2 adet fitnes salonu, antrenör ve doktor odaları, engelli girişi, ve engelli asansörü birçok VİP odası ve VİP Salonunun yanı sıra, atma ve atlama gibi tüm sektörlerin yer alacağı atletizmin pisti de bulunacak. Yeni stadyumun yapımı tamamlandığında bölgenin gözdesi olacak" diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber