Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger üniversiteli gençlerden Sinop'un gönüllü elçileri olmalarını istedi. Köşger; "Sinop'un en büyük eksiklerinden biri de tanıtım. Bu konuda gençlerimizden istirhamım öncelikle Sinop’un elçisi olmaları, gittikleri yerlerde ilimizi ve ülkemizi iyi temsil etmeleri" dedi. 

 Sinop Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Vali Köşger, gençlerden beklentilerini anlattı. Gençlerden Sinop'u unutmamalarını isteyen Köşger şunları söyledi; "Çok zor koşullarda, muhtemelen çok sıkı çalışmalarla geçen dört yıllık bir eğitimi bugün sizler gururla, başarıyla tamamlıyorsunuz. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun. Çok sevgili ve kıymetli gençler; bu dört yıllık süre zarfında edindiğiniz bilgiler sizi hayata hazırladı, evreni, dünyayı, kainatı kavramanın ötesinde size yeni ufuklar açtı, yeni bir vizyon belirledi, yeni bir gelecek belirledi. Umarım bu dört yılı başarıyla dolu dolu geçirdiniz ve bu günlere eriştiniz. Akademik yıl mezuniyet birincisi olan sevgili öğrenci kardeşimiz ifade ettiler. Sinop’a geldiklerinde nasıl bu dört yıl burada geçecek dediklerini ve şimdi mezun olduklarını ifade ettiler. Evet, Sinop dışarıdan bakıldığında ya da ilk gelindiğinde, kavranılması güç ya da kalınması çok zor bir yer gibi algılanabiliyor. Ancak; Sinop’un içine nüfus ettiğiniz zaman, burada yaşayan insanları algılayabildiğiniz zaman, burada yaşayan insanları tanıdığınız zaman, Türkiye’nin en mutlu kenti olmayı ve asayiş açısından da en huzurlu, en güvenilir bir kent olmasını çok daha iyi algılayabiliyorsunuz. Bu, Sinop’un kendini kolay kolay ele vermemesi ama sonunda kendine belki de aşık ederek bırakması gibi bir şey. 

En büyük eksiğimiz tanıtım
Sevgili gençler; bugün Sinop’tan ayrılıyorsunuz. Gittiğiniz yerlerde Sinop’un elçisi olmanızı istiyorum ben sizlerden, Sinop’un tanıtımına katkı sağlamanızı istiyorum. Sinoplular olarak bizim en büyük eksiğimiz Sinop’u yeterince ülke çapında ve uluslararası arenada tanıtamamak, Sinop’u hak ettiği yere getirememek. Bu noktada, Sinop Üniversitesi mezunu gençlerimizin çok büyük katkısı olacak. Bu konuda, sizin hepinizi Sinop’un büyükelçisi olarak gittiğiniz yere atıyoruz inşallah. 

Sizden istirhamım, öncelikle Sinop’un elçisi olmanız. Gittiğiniz yerde ülkemizi iyi temsil etmeniz, yaptığınız işi en iyi bir şekilde yapmanız ve kendinize güveninizi, ülkenize güveninizi hiçbir zaman ve hiçbir şartta kaybetmemeniz. Bu duygularla, esasen konuşma yapmaya niyetli değildim ama buraya çıkınca da sizlerin heyecanınız bana yansıdı muhtemelen, o nedenle çok heyecanlı bir konuşma yaptığımı zannediyorum. Sizlere hayatta başarılar diliyorum sevgili gençler. Yolunuz açık olsun, bahtınız açık olsun, ufkunuz açık olsun. Ülkemizin geleceği ile birlikte siz de yükselin. Sevgili gençlerimizin aileleri, Sinop’a hoş geldiniz diyoruz, öğrencilerinizle birlikte güle güle diyoruz. Sinop’u unutmayın sizlerde. Hayırlı olsun diyor, hepinize saygılar sunuyorum"
Editör: Vitrin Haber