SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Barış Ayhan’ı ziyaret etti. Sinop’ta devam eden ve yapılması planlanan proje ve yatırımlarla ilgili Başkan Ayhan ile bilgi alışverişinde bulunan SİAD yönetimi gördükleri sorunları ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini aktardı.

Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Öz; “SİAD yönetim kurulu olarak Belediye Başkanımız Barış Ayhan beyi ziyaret ettik. Ziyaretimizde Sinop’un güncel konuları, yapılması gerekenler, projeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Bununla birlikte bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Ankara ziyareti gerçekeştirilmişti. Bununla ilgili de değerlendirmelerde bulunduk” dedi. 

ÖĞRENCİLERİMİZİN ULAŞIM SORUNUNU İLETTİK
Yapılan görüşmede üniversite öğrencilerinin yaşadıkları ulaşım sıkıntısını Belediye Başkanı Barış Ayhan’a ilettiklerini belirten SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, Başkan Ayhan’dan konu ile ilgilenme sözü aldıklarını söyledi. Öz; “Görüşmemizin önemli konularından bir tanesi üniversite öğrencilerimizin yaşadığı ulaşım sorunuydu. Öğrencilerimiz ders bitimlerinde özellikle soğuk ve yağmurlu havalarda uzun süre dolmuş beklediklerini, dolmuşa bindiklerinde ise kalabalık nedeniyle rahat yolculuk yapamadıklarını ifade etti. SİAD olarak sayın rektörümüzle de yaptığımız görüşmede bu konuda sıkıntılar yaşadıklarını dile getirmişti. Bizler de bu konuyu belediye başkanımıza ilettik. Başkanımız, yurtların güzergahlarının birbirinden bağımsız noktalarda olması sebebiyle bu sıkıntının yaşandığını ancak kendisinin de konudan haberdar olduğunu ve bu sorunun çözümü noktasında gerekli hassasiyeti göstereceğini söyledi” diye konuştu.

SİNOP’UN PROJELERİNİ MASAYA YATIRDIK
Belediye Başkanı Barış Ayhan’la çevre yolundan, meydan projesine kadar Sinop için büyük önem taşıyan birçok proje ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, bu projelerin en hızlı ve sağlıklı bir biçimde ilerleyebilmesi için üzerlerine düşen her göreve hazır olduklarını belirtti. Öz; “Barış beyle yine Sinop’un projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Sinoplu önemli projelerinde bir tanesi olan çevre yolu projesini konuştuk. Çevre yolu ile ilgili hazırlanan projeyi belediye başkanımız uygu görmüyor. Bu projeye alternatif bir proje düşündüklerini belirttiler. 

Bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un Sinop ziyaretinde, kentimizle ilgili milat niteliğinde kararlar alındı. Bunlardan bir tanesi de Sinop meydan projesiydi. Sayın başkanımızla bu konu ile ilgili de fikir alışverişinde bulunduk. Meydan projesi kapsamında yıkımı gerçekleştirilecek dükkanlarda faaliyet gösteren esnafımızın mağdur edilmemesi adına, eski ağız ve diş sağlığı merkezinin mini bir alış veriş merkezine dönüştürülmesinin düşünüldüğünü belirttiler. Dükkanları yıkılacak olan esnafımızı burada toparlayarak, faaliyetlerini devam ettirmelerinin sağlanmasının planlandığını ifade ettiler. Bu proje bizim de ilgimizi çekti. Eğer bu alan hayata geçirilebilirse Sinop için büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Biz de bu projeyi destekliyoruz. 
Sakarya Caddesi üzerinde 2021 yılına kadar herhangi bir işlem yapılamayacağını söyledi. Yani önümüzdeki yıla kadar bu cadde üzerinde bir değişiklik yapamayacağız. Ben en başından bu yana bu projeye karşı olan birisiydim. Sinop’a hiçbir katkısı olmayan aksine o bölgedeki trafiğe ve esnafa zarar veren proje. Bu anlamda bir an evvel Sakarya caddesinin düzgün bir proje ile yenilenmesi gerektiğine inanıyoruz. 
Çekek yeri projesinde sona yaklaştıklarını, bölgenin halka açık bir alan olarak dizayn edileceğini belirttiler. Bu proje bizleri de çok heyecanlandırdı. Sayın başkanımız bu alanın yaz sezonuna yetiştirilmesi için hızlı bir şekilde çalıştıklarını söyledi” dedi. 

İŞ ADAMLARI FUARINI SİNOP’TA YAPMAK İSTİYORUZ
Belediye Başkanı Barış Ayhan’la, geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul’da gerçekleştirilen İşadamları fuarı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, Başkan Ayhan’ın oldukça başarılı bulduğu fuarı Sinop’a taşımalarını talep ettiğini ve bu konuda kendilerinin de çalışma yaptıklarını söyledi. Öz; “SİAD olarak geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul’da geniş katılımlı bir fuar düzenledik. Bu fuara Belediye Başkanımız Sayın Barış Ayhan Bey de katılmışlardı. Kendisi fuarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede fuarın oldukça başarılı bir organizasyonla gerçekleştiğini belirterek önümüzdeki yıllarda yapılacak fuarlardan birinin de Sinop’ta yapılmasını istediklerini söyledi. Bizler de bu fuarın ilimizde yapılabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Umarız, bu fuarların ikincisi olmazsa üçüncüsünü Sinop’ta yapacağız” diye konuştu.

SİNOP, İKTİDARIYLA MUHALEFETİYLE ORTAK BİR PAYDADA BULUŞUYOR
Görüşmenin genel hatlarıyla olumlu sonuçlar ortaya çıkarttığını belirten SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, geçtiğimiz hafta içerisinde AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ile yaptıkları görüşmeyi de hatırlatarak, Sinop’un iktidarıyla muhalefetiyle Sinop ortak paydasında bir araya geldiklerini ve bunun da Sinop için umut verici bir tablo olduğunu söyledi. Öz; “Genel hatları ile bakacak olursak, Belediye Başkanımız Sayın Barış Ayhan bey ile yaptığımız görüşme oldukça verimli ve olumlu geçti diyebiliriz. Sinop ortak paydasında yapılanları ve yapılması gerekenleri konuştuk. Kendileri bizim ilettiğimiz sorun ve çözüm önerilerini dikkatli ve samimi bir şekilde dinlediler. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta içerisinde AK Parti İl Başkanımız Sayın Uğur Giresun Bey ile de görüşmüştük. Her iki ziyaretten de çıkardığımız ortak sonuç, Sinop’un iktidarıyla muhalefetiyle ortak bir paydada buluşabildiği oldu. Sinop’a hizmet etme noktasında her iki kesimde siyaseti bir kenara bırakarak bir araya gelebilecekleri mesajını verdiler. Bu da bizleri çok mutlu etti. Bizde SİAD olarak, bu hizmet yolunda kendilerinin yanlarında olduğumuzu her iki başkanımıza da ilettik. SİAD olarak Sinop’a hizmet için yola çıktık ve bu anlamda Sinop’un projelerinin takipçisiyiz. Sinop’a fayda sağlayacak her projenin yanında ve destekçisi olmaya hazırız” dedi.
 

Editör: Vitrin Haber