Ramazan'da sakin kalan Sinop bayram sonrası doldu taştı.

Okulların talile girmesi ve ardından da Ramazan ayının sona arması ile Sinop adeta doldu taştı.  Sinop'ta 15-21 Haziran tarihleri arasında Türkiye Optimist Şampiyonası'nın yapılmasıda kentte yoğunluğu arttırırken, Temmuz ayının kalabalığı bir önceki aydan daha fazla oldu. Sıcaklar arttıkça sahiller de dolmaya başladı. Sinop halkı sıcak havayı görünce piknik yapmak ve denize girmek için kendini dışarı attı. Tatilcilerin de akın ettiği Sinop'ta ki plajlar, Akdeniz'i aratmadı. Denizin keyfini çıkaran tatilciler, şehir merkezinde bulunan otel ve pansiyonları doldurdu.

Misafirlere tüyolar
Akliman ve Hamsilos koyları, yazları piknik için tercih edilen güzel mekanlar arasında yer alıyor. Sinop merkeze 9 kilometre mesafede yer alan Akliman piknik alanı, arkasında yemyeşil orman ve en önemlisi upuzun geniş, denize girmeye müsait bir plajı ile oldukça popüler. 
Akliman, koy sayesinde turistlerin ilgisini çekiyor. Millî Parklar Başmühendisliğince düzenlenen Akliman Piknik Alanı, her türlü ihtiyaca cevap verecek nitelikte. Piknik alanında ormanla deniz içiçe.

Türkiye’nin en kuzeyindeki saklı cennet; Hamsilos koyu il Merkezine 11 kilometre uzaklıkta. Yemyeşil ormanı, denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Hamsilos Koyu (Hamsaroz) ve civarı bir doğa harikası.
Bu güzellikleri bilenler de sıcakların getirdiği fırsatları buralarda piknik yaparak ve denize girerek değerlendiriyor. Gündüz denize girenler, akşam saatlerinde de Sinop'taki eğlence merkezlerinde tatilin tadını çıkarıyor. 

Nur Banu Çelebi

 
Editör: Vitrin Haber