İstanbul’da yaşayan Sinoplular, Kıraç Sinoplular Derneği tarafından düzenlenen piknikte bir araya geldi. 

Kıraç Sinoplular Derneği tarafından düzenlenen piknik organizasyonu, İstanbul’da yaşayan Sinopluları bir araya getirdi. Sinop’a has yöresel yemeklerin de yer aldığı piknikte Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, piknik alanını ziyaret ederek Sinoplularla sohbet etti. Kadıoğlu ayrıca, Erzurum ve Gümüşhane yöre derneklerinin düzenlediği pikniklere de katıldı. 

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Kıraç Sinoplular Derneği, Erzurum Haydar Hacı Köyü Derneği ve Gümüşhane Şiran İncedere Köyü derneklerinin düzenlemiş olduğu pikniklere katıldı. Geleneksel olarak düzenlenen yöre derneklerinin piknik programları bu senede renkli görüntülere sahne oldu. 3 ayrı noktada ve 3 yöre derneğinin hemşerilerine yönelik düzenlemiş oldukları piknik şölenlerine Başkan Kadıoğlu da ortak oldu. Dernek Başkanları Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na derneklere yönelik yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.
Başkan Kadıoğlu sırasıyla önce Kiraç Sinoplular Derneği, Erzurum Haydar Hacı Köyü Derneği ve son olarak Gümüşhane Şiran İnceder Köyü Derneği’nin piknik organizasyonlarına katılarak vatandaşları selamladı. Kadıoğlu, Kıraç Sinoplular Derneği’nin piknik programında sahne alan sanatçılarla birlikte yöresel türkülere eşlik etti. Başkan Kadıoğlu, Erzurum Haydar Hacı Köyü derneğinin düzenlemiş olduğu piknikte ise Halk Ozanı Rahim Sağlam ile karşılıklı mani atışmasına katıldı.

“Havayolunun kalbi İstanbul’da atacak”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, katılmış olduğu pikniklerde vatandaşlara ayrı ayrı teşekkür ederek, “30 Mart yerel seçimlerinde verdiğiniz desteklerden ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı, sağlam iradeye sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük havalimanı olan ve yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli 3’ncü havalimanının temeli atıldı. Uzakdoğu ile Avrupa arasında mutlaka aktarma hava ulaşımı gerekmektedir. Bunu Almanya’da Frankfurt yapıyordu. Ama 3’ncü havalimanı yapıldığı zaman bunu artık Türkiye gerçekleştirecektir ve ekonomimize büyük bir katkı sağlayacaktır. Havayolunun kalbi artık İstanbul’da atacaktır” dedi.
Başkan Kadıoğlu, piknik programları ile hemşeriler arasında birlik, beraberlik ve dayanışmanın daim olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Vitrin Haber