Sinop Üniversitesinden (SNÜ) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Değerli Sinop Üniversitesi çalışanları, öğrencilerimiz ve yerleşkelerimizi ziyaret edecek olan misafirlerimiz;
Bilindiği üzere Covid-19 salgınıyla mücadelede hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesi, bu süreçte üzerinde durulması gereken en önemli hususlardan biridir.
Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığınca “Hayat Eve Sığar (HES)” uygulaması geliştirilmiş olup söz konusu uygulama toplumun her alanında yaygın olarak kullanılmaya başlanmış, birçok alanda ise kullanımı zorunlu kılınmıştır.
Covid-19 tedbirleri kapsamında Üniversitemize girişlerde de 09 Kasım 2020 tarih itibari ile ‘’HES Kodu’’ uygulaması yapılacaktır.
Uygulama kapsamında üniversitemiz personelleri başta olmak üzere kampüs ve yerleşkelerimize giriş yapmak isteyen öğrenci ve ziyaretçiler, ateş ve maske kontrolünün ardından HES kodu numaralarını göstererek binaya alınacaktır.

HES KODU NEDİR?
HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır.
Kendi oluşturacağınız, Kampüse giriş sırasında bizimle paylaşacağınız HES Kodunuz, T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak girişiniz ile ilgili bir engel olup olmadığı kontrol edilecektir.

HES KODU NE İŞE YARAR?
Tüm yerleşkelerimizin girişlerinde HES Kodu kullanımıyla: Covid-19 hastalığına maruz kalmış ya da hastalarla temas etmiş kişilerin kampüse girişlerinin engellenmesi sağlanacaktır.
HES Kodu kullanımının en büyük amacı öğrenci, personel ve misafirlerimizin sağlığını korumaktır.

HES KODUM YOK, BU KAMPÜSE GİRİŞİM İÇİN BİR ENGEL Mİ?
Geçerli bir HES Kodunuz olmadan Kampüsümüze 09 Kasım 2020 tarihinden itibaren giriş gerçekleştiremezsiniz. Vakit kaybetmeden HES kodu almanız sizler açısından faydalı olacaktır.

HES KODUM YOK, HES KODUMU NEREDEN ALACAĞIM?
• Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,
• 2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;
• HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
• TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
• E-Devlet üzerinden www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresini veya Sağlık Bakanlığının heskod.saglik.gov.tr/hes.html adresini ziyaret ederek alabilirsiniz.

Editör: Vitrin Haber