Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında açıklama yaptı. Karagülmez açıklamasında engellilere yönelik engellerin kaldırılmasını beklediklerini söyledi. 

Karagülmez açıklamasında şunları söyledi: "Ülkemiz zorlu bir dönemden geçiyor. Engelliler haftası başlarken engellilerin içinde bulundukları sorunları kamuoyu ile paylaşmak ve yetkililerin çözüm bulmalarını istiyoruz.  

2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı yasaya göre kamuya açık alan, bina ve ulaşım araçlarının başta engelliler olmak üzere herkes için erişilebilir olmasının sağlanması. Yasalara göre açık alan bina ve ulaşım araçlarının başta engelliler olmak üzere herkese erişebilir olması sağlanmalıdır. 

Bütün bu sıraladıklarımız yaşanmakta olan sorunlarımızın küçücük bir örneğidir. Fırsatçılar yüzünden mağdur olan gene biz engeller oluyoruz. Bu düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında tüm toplumun engellerin kaldırılması için duyarlı olmaları çağrısında bulunuyoruz"
 

Editör: Vitrin Haber