Sinop’ta Kaleyazısı Mahallesi Akyüz Sokakta bulunan ve uzun yıllar önce çıkan yangın sonucunda enkaz haline gelen ahşap ev mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Ahşap ev için koruma kararı bulunduğundan ev ile ilgili herhangi bir işlem gerçekleştirilemiyor.  

Enkaz halindeki ev ve arsası için internette satış ilanı yayınlanarak 300 bin TL isteniyor. Satış ilanında şu ifadelere yer verildi; “Ahşap binamızın yarısı yanmış vaziyettedir. Tapu alanı 100 metrekare olup üç kat müsaadelidir. Gerekli izinler alındıktan sonra üç katlı ahşap veya izne göre betonarme ev yapılabilir. Butik otel veya pansiyon olarak değerlendirilebilir”. 

Enkaza dönen evden herhangi bir parçanın yol güzergahına düşme ihtimaline karşı Sinop Belediyesi tarafından evin hemen alt tarafına çardak yapılarak üzeri tel ile kapatılarak önlem alındı.
Mahalle sakinleri yıllardır herhangi bir şekilde restore yapılmadığını ve üzerindeki bir taşın yerinden oynatılması durumunda cezası olduğunu vurgulayarak bu durumun bir an önce düzeltilerek gerekli önlemlerin alınmasını ve  her an bir şey olacak korkusundan kurtulmak istediklerini belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Editör: Vitrin Haber