Sinop Vali Yardımcısı Murat Girgin beraberindeki İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Tülin Erdem, Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Fatih Sazak ve teknik personeller ile birlikte Gerze İlçesi açıklarında bulunan su ürünleri yetiştiricilik tesislerini ziyaret etti. 

Ziyarette tesis sahibi firma temsilcilerinden ve teknik personelinden ziyaret edilen tesisler hakkında bilgiler alan Vali Yardımcısı Murat Girgin ayrıca su ürünleri yetiştiricilik sektörünün ülkemizdeki durumu ve ülkemizin su ürünleri yetiştiriciliğinde dünya çapında sektördeki yeri hakkında da bilgiler aldı. 

Söz konusu tesiste son teknolojinin kullanılarak üretim yapıldığını belirten firma yetkilileri, yemleme işlemlerinin "barge" adı verilen platform üzerinden tamamen otomatik olarak gerçekleştirildiğini ve bu barge sisteminin Karadeniz’de ilk ve ülkemizde en büyük barge sistemi olduğunu ifade ettiler. 

YILDA 31 BİN TONUN ÜZERİNDE ÜRETİM PLANLANIYOR
Ziyarette ayrıca su ürünleri yetiştiriciliğinde İlimizin mevcut durumu ve hedefleri hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, şu an İlimizde denizde 10 adet tesisin yer aldığını ve bu tesislerin mevcut kapasitesinin 6 bin 74 ton/yıl olduğunu belirterek, hedeflenen 31 tesis tamamlandığında İlimiz yetiştiricilik miktarının 31 bin 580 ton/yıl'a çıkarılmasının planlandığını ifade etti. 

Tam; “Hedeflenen çalışmalar tamamlandığında İlimiz ülkemizde sayılı su ürünleri yetiştiricilik bölgelerinden birisi olacaktır. Planlanan tüm tesislerimizin 2023 yılı sonuna kadar faaliyete geçmesi hedefliyoruz. 2023 yılı su ürünleri ihracatı ülke hedefi olan bir milyar dolar hedefine 2019 yılı sonunda ulaşıldığı için, 2023 yılı ülke hedefinin iki milyar dolara revize edildi. Bu hedefe ulaşmada İlimizin de önemli bir katkı sağlaması hedeflenmektedir” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber